Tromsø-treneren ble tilbudt Gerrards jobb

Simo Valakari takket nei til å overta Steven Gerrards jobb som U18-trener i Liverpool, melder iTromsø.

9. jul 2018 kl 19.35 Einar Kvande

Et hemmelig møte i England kunne endt med at Simo Valakari hadde forlatt Tromsø til fordel for Liverpool, melder iTromsø.

Sammen med styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, og sportssjef Svein-Morten Johansen besøkte Valakari Liverpool i månedsskiftet februar og mars, melder nettstedet.

Formålet med turen var todelt. Det første gikk ut på å forhandle fram en intensjonsavtale for stortalentet Isak Hansen-Aarøen (13), som selv har vært på treningsopphold i Liverpool. Sistnevnte er per i dag i TILs akademiavdeling, men følges av både Liverpool og andre store klubber.

Den andre tanken fra TILs side var å se på mulighetene for et samarbeid med Liverpool som blant annet kunne innbefattet lån av spillere fra England til Norge. Foreløpig er det ikke laget noen avtale mellom klubbene på noen av disse punktene.

Møtte Inglethorpe

Det meste av torsdagen i Liverpool ble tilbragt med Alex Inglethorpe, lederen for Liverpool-akademiet. Tromsø-trioen fikk i tillegg til akademibesøket også se en førstelagstrening.

iTromsø kan i dag fortelle at et til nå ukjent møte også fant sted i løpet av turen. Det handlet om Simo Valakaris mulige framtid i Liverpool. Etter det iTromsø vet ble Valakari forespurt om jobben som U-18-trener i Merseyside-klubben som erstatter for Steven Gerrard.

Liverpool-ledelsen ante allerede da at Gerrard kunne bli ny manager i Glasgow Rangers etter sesongen, og var dermed på jakt etter en erstatter gjennom hele vinteren. Mot slutten av juni ble det annonsert at U16-trener Barry Lewtas ble Gerrards erstatter som U18-manager.

RANGERS-MANAGER
RANGERS-MANAGER  Liverpool FC visste allerede i vinter at det var stor sjanse for at Steven Gerrard forsvant fra klubben etter sesongen.

Det hemmelige møtet i starten av mars, som etter det iTromsø får opplyst var av den uoffisielle sorten, endte ikke som Liverpool hadde sett for seg. Valakari takket nemlig nei nærmest umiddelbart. Etter det iTromsø vet skal en av årsakene være at han akkurat nå ønsker å trene et seniorlag.

– Ingen kommentar

En for tiden ferierende Simo Valakari ønsker ikke å kommentere iTromsøs opplysninger. Han reiste på ferie direkte fra Trondheim søndag morgen etter å ha ledet TIL mot RBK i en kamp som endte med 1-2-tap for Valakaris mannskap.

– For min del var det veldig fint å få sett akademiet deres og se førstelaget trene. Det var veldig lærerikt og være der, se noen nye ideer og snakke fotball. Det var en hektisk dag, men nyttig å veksle og dele erfaringer og kunnskap, sa Valakari i etterkant av oppholdet til iTromsø lørdag 3. mars.

Og i forkant av turen var han ærlig på at han selv ikke hadde noe direkte med en mulig intensjonsavtale rundt Isak Hansen-Aarøen.

– Den avtalen har ikke noe direkte å gjøre med meg, men jeg vil være med for å lære, sa Valakari til iTromsø onsdag 28. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]