– Vi spilte mye, mye bedre enn dem

En emosjonell Dejan Lovren etter VM-sølvet.

16. jul 2018 kl 13.12 Marius Rabben

Forsvareren, som fylte 29 under mesterskapet, ble den femte Liverpool-spilleren i en VM-finale da Kroatia tapte 2–4 for Frankrike søndag.

– Jeg er skuffa fordi vi tapte kampen, vi spilte mye, mye bedre enn dem, men jeg er stolt av dette laget og hva vi har oppnådd, sier han, ifølge nettstedet The World Game.

– Vi spilte nydelig fotball igjen. Frankrike var en av favorittene til å vinne VM, og de klarte det. Jeg synes vi var bedre, fortsetter Lovren.

– De ventet og scoret

Spillemessig mener han at Frankrike klarte bragden på «en litt annerledes måte».

– De spilte ikke fotball, de ventet på mulighetene sine og scoret. De hadde sin egen taktikk, og det må en respektere. De spilte på den måten gjennom hele turneringa, hver kamp, men når du ser bakover på alle lagene som havnet bak oss, så kom vi på andreplass.

– Det er vanskelig å forklare. Kanskje om en uke, et par måneder ... akkurat nå er det vanskelig. I noen øyeblikk er jeg trist, i andre er jeg fornøyd. Uansett er jeg stolt.

Stor uenighet i straffeavgjørelsen

Kroatene utliknet åpningsmålet før halvtimen, men etter 38 minutter scoret Frankrike på straffe. Den forårsakende handsen, av Ivan Perisic, som dommeren fikk se TV-bilder av, burde på ingen måte vært straffbar, mener Lovren.

– Jeg var helt sikker på at han ikke skulle dømme straffespark. Fra min vinkel kunne han (Perisic) ikke reagere raskt nok, forteller Liverpool-stopperen.

– Det var et kritisk øyeblikk. Vi kom tilbake til 1–1, så denne straffen, så 3–1 og 4–1. Men selv da sluttet vi ikke å spille fotball. Vi hadde fortsatt trua, vi ga alt vi hadde, og det er grunnen til at folk i Kroatia er stolte nå.

Lovren startet seks av sju kamper under mesterskapet, og ble byttet inn i den øvrige, og sier Kroatia ikke kan være nedfor av egen opptreden i den store finalen.

– Takknemlig for alt

– Jeg mener vi spilte en av våre beste kamper i turneringen, men til slutt ser en på resultatet, og det var ikke nok. Selvfølgelig blir vi skuffa i noen øyeblikk over dommerens avgjørelser, men det er ikke noe å dvele ved. Det er over nå, og vi bør akseptere at feil skjer, sier han, ifølge klubbens nettside.

– Vi bør være stolte; stolte av landet vårt, spillerne våre og hva vi har oppnådd. Jeg er takknemlig for alt vi har oppnådd. Vi reiser hjem med et smil om munnen, og det er det viktigste.

– Alle er stolte, og vi vil aldri glemme dette. Andreplass i verden er stort for oss!

Nå er Lovren i gang med sin tre uker lange sommerferie, og slutter seg til Liverpools pre-season 5. august – en uke før sesongåpningen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]