Vil fange Klopps oppmerksomhet

Danny Ward får muligheten til å vise seg frem under oppkjøringen.

6. jul 2018 kl 23.50 Marius Rabben

Keeperdiskusjonen i Liverpool handler stort sett om Loris Karius, Simon Mignolet og en rekke navn fra andre klubber – med store prislapper. Men klubben har en tredjekeeper som ønsker å slå gjennom for fullt.

Danny Ward, født samme dag som Karius, fylte 25 år i juni, men står bare med tre førstelagskamper for de røde.

Siden overgangen til Liverpool i 2012 har han derfor vært på utlån hos tre klubber – senest i Huddersfield i 2016/2017, sesongen de rykket opp til Premier League. Der sto han fast og imponerte nok til at West Yorkshire-laget ville ha ham med videre, uten å få grønt lys fra Jürgen Klopp.

– Håper jeg blir lagt merke til

Men forrige sesong ble frustrerende for mannen med A-landskamper for Wales. Én kamp for førstelaget, i ligacupexiten borte mot Leicester i september, et lengre skadeopphold og noen få opptredener for U23 var fasiten. Foran kommende sesong har Ward sittet på Liverpool-benken 53 ganger.

Nå, mens Simon Mignolet ser frem mot semifinalen i VM, vil Ward ventelig få noen sjanser for Liverpool under sesongoppkjøringen.

– Målet mitt er bare å jobbe hardt, komme i så bra form som mulig, forhåpentlig få noen kamper under pre-season, forbli skadefri og håpe at jeg blir lagt merke til, sier Ward til klubbens nettside.

Waliseren sier det ikke hadde gått lang tid av ferien før han lengtet tilbake.

– Det er litt rart, for når sesongen avsluttes har du noen dager med ro, og så er du klar igjen.

Doble økter i Liverpool-sola

– Selvfølgelig nyer du ferien din, men det blir ganske kjedelig, og du er ivrig etter å sparke en ball igjen. Jeg gleder meg veldig til å spille kamper igjen.

Han var blant de 26 spillerne som startet oppkjøringen på mandag, og er aktuell for spill mot Chester lørdag. Den første uka med tøffe treningsøkter har vært enda tøffere enn vanlig på grunn av solsteiken på Melwood, mener 25-åringen.

– Jeg er sliten, litt stiv, men det er godt å være tilbake. Noen nye ansikter er her, samt noen av guttene du ikke har sett på en stund fordi de har vært utlånt. Vi jobber alle i riktig retning og pusher hverandre gjennom pre-season, som åpenbart er hardt av en grunn, og vil gi oss et godt grunnlag.

– Doble økter i dette været har gjort det enda litt hardere. Men alt vil være verdt det når vi kommer til starten av sesongen, sier Ward.

Kamper er den beste treningen

Sisteskansen håper naturlig nok å kunne ta del i flere av de ni treningskampene til Liverpool i sommer. Han forklarer at spillsekvensene på trening hjelper keeperne, men at det, og da særlig for målvakt, er vanlige kamper som må til for å komme inn i rytmen til sesongstarten.

– For keepere er det startposisjonen din; det handler om hvordan du styrer forsvarslinja, vite hva som skjer rundt, sørge for at du kommuniserer. Det er godt å få den treningen, og det er dette pre-season er for – sørge for at du er klar.

Ward snakker om forskjellen mellom keeperne og utespillerne under oppkjøringa, der alle må til pers på fysiske tester og blir mye involvert med ballen.

– For å være keeper i moderne tid må du være fit og i stand til å holde følge med guttene under løpinga. Men noen ganger er det mer eksplosivt (for keeperne); du må heller slenge deg og komme deg på tvers av målet enn å måtte løpe en banelengde for å score. Det er justeringer på visse områder.

– Vi jobber naturligvis med analyseteamet, og vi har også økter med John (Achterberg, keepertrener). Det er hektisk, men som sagt verdt det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]