– Det er en helt annen måte å spille på enn i Monaco

Fabinho føler han finner seg bra til rette i klubben.

14. aug 2018 kl 16.54 Arild Skjæveland

I sesongens første ligakamp var sommerkjøper Fabinho plassert på benken. Der ble han sittende i samtlige 90 minutter, og da Roberto Firmino ble tatt av banen med 20 minutter igjen, var det Jordan Henderson som kom inn.

Det kan være flere grunner til at brasilianeren ikke var involvert. I treningskampen mot Torino forrige tirsdag fikk han en liten muskelskade, og hadde slitt med sykdom i dagene før kampen – og de som fikk sjansen på midten spilte veldig bra.

Hovedpersonen selv sier at dette er annerledes fra hva han er vant med fra Monaco.

– Jeg synes jeg har spilt bra. Det er en annen spillestil enn vi hadde i Monaco. Der spilte vi med to på midten, og her er det tre, sier Fabinho til Premier League Productions.

Flere roller

I oppkjøringen har Fabinho blitt brukt både på midten og i forsvar.

– Mine kollegaer på midtbanen har gitt meg gode råd og hjelp, og det samme har forsvarsspillerne. Jeg visste at jeg skulle spille i ulike roller, og jeg føler at jeg har funnet meg bra til rette. Du vil ha hjelp fra spillerne rundt deg, og det har fungert meget bra frem til nå.

Kanskje er brasilianerens innsats da han vikarierte i midtforsvaret mot Torino en av grunnene til at klubben vurderer salg av Ragnar Klavan.

Stor konkurranse om plassene

Liverpools nummer 3 visste at det ville bli stor konkurranse om plassene. Naby Keita, James Milner og Gini Wijnaldum startet mot West Ham. Da var det ikke plass til Fabinho, Jordan Henderson eller Adam Lallana.

– Da jeg kom hit visste jeg at det ville være konkurranse om plassen på midtbanen, og det tror jeg er veldig bra for laget. Dersom det skulle skje noe med en spiller, så finnes det en god backup. I pre-season har jeg spilt ved siden av en rekke ulike spillere, og det gikk meget bra, så jevnt over tror jeg det bare er bra for laget.

– Ting har gått veldig bra siden jeg kom. Spillerne og støtteapparatet har vært strålende. Jeg har klart å finne meg på rette i klubben, og treningene og kampene jeg har spilt i har vært bra.

Fabinho kan koste Liverpool opp mot 43,6 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]