Har latt seg overbevise:– Van Dijk er et monster

Sky Sports-ekspert Gary Neville er bekymret over Liverpools mange kvaliteter.

14. aug 2018 kl 13.07 Marius Rabben

Den tidligere Manchester United-backen mente forrige sesong at overgangssummen Liverpool betalte Southampton var for høy med tanke på hva klubben fikk. Nå har pipa fått en annen lyd.

I nyeste episode av sin egen podkast erkjenner Neville at Virgil van Dijk har betydd langt mer for laget enn forventet.

– Ser ut som han bare kaster folk vekk

– Jeg syntes han var en god spiller i Southampton, men jeg trodde ikke han var verdt 75 millioner pund, og jeg trodde ikke han skulle ha den innflytelsen på Liverpools forsvar som han har hatt.

Liverpool har nå faktisk ikke sluppet inn ligamål på Anfield siden februar. De røde har scoret 22 ganger på Anfield mot engelske motstandere siden sist de slapp inn der, ifølge statistikkguru Bill Edgar i The Times.

– Han er et monster, og likner litt på Jaap Stam (tidligere United-midtstopper, journ. anm), noe som bekymrer meg litt. Det ser ut som han bare kaster folk vekk fra ballen og dytter dem ut av sin bane, sier Neville.

Lytt til episoden her:

– Og så ser du på den midtbanen, med Wijnaldum, Keïta og Milner, og hvor Henderson og Fabinho fortsatt er på vei tilbake. Det er en skikkelig sterk dybde der.

I angrep viser tall fra Edger i The Times at hele 22 av de rødes 34 siste seire har kommet med en margin på minst tre mål. Til sammenlikning har 11 av de 34 siste seierne til Manchester City vært like store.

– City føler seg truet

– Det eneste punktet, som jeg snakket med Carragher om før kampen, er: Klarer Liverpool å reprodusere den høy-intensitet-fotballen fra lørdag til onsdag? Og trenger de enda en angrepsspiller i tilfelle Firmino er ute? For jeg synes det er et stort fall i intensiteten i spillet deres når han eller Salah ikke er med.

Neville er uansett ikke i tvil om at Liverpool er laget som regjerende mester City bør være mest bekymret for, både innbyrdes og på tabellen.

– De føler seg helt klart truet av dem, med tanke på spillestilen, sier han, og forklarer hvordan Liverpools angrepslinje kan utnytte – og har utnyttet – bakrommet de lyseblå etterlater seg.

– Så direkte er de en trussel. Og indirekte, med tanke på det store bildet, ligaen, er helt klart signeringene til Liverpool og den gode følelsen fra forrige sesong en trussel. Men det er noe Liverpool selv må bevise nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]