Knallhardt arbeid fikk ting til å se enkelt ut

– Til slutt ser 4–0 ganske komfortabelt ut, men jeg er ganske sikker på at midtbanespillerne måtte løpe 13 km eller mer, sier Klopp.

14. aug 2018 kl 11.11 Marius Rabben

Det var angrepsspillerne som nettet i ligaåpningen, men Jürgen Klopp trekker spesielt frem de tre midtbaneprofilene i James Milner, Gini Wijnaldum og nyervervelsen Naby Keïta.

For trioen hadde full kontroll på sine mange og krevende arbeidsoppgaver.

– Den bra tingen er at alle våre midtbanespillere jobber knallhardt. De aksepterer at angrepslinja noen ganger ikke har den samme viljen til å forsvare seg, så de dekker rommene og hjelper oss med det, sier Klopp.

Fordelen av en full pre-season

– Det gjør livene deres litt mer ukomfortabelt, men hjelper oss i andre situasjoner, legger han til.

– Naby hadde seks uker pre-season med oss. Inkludert Millie og Gini har de hatt hele oppkjøringen. Det er veldig bra. Du kunne se at det hjalp mye og hjalp ham; organisering hjelper alltid. Og når han (Keïta) får ballen, kan du se at han er en ganske bra fotballspiller.

Milner, som fikk bestemannsprisen på børsen til Liverpool.no, var mannen med flest pasninger (102) på banen.

Han slo flest pasninger på motstanderens halvdel (57), flest innlegg (7), flest nøkkelpasninger (3) og hadde flest ballberøringer (102), ifølge klubbens nettside. Det gikk på ingen måte ubemerket hen hos manageren.

– Det Gini og Millie gjorde var ganske imponerende, må jeg si. Det er bra. Vi trenger det. Til slutt ser 4–0 ganske komfortabelt ut, men jeg er ganske sikker på at alle tre midtbanespillerne – eller i det minste disse to – måtte løpe 13 km eller mer. Du er nødt til å jobbe skikkelig hardt for at en kamp skal se slik ut, forklarer Klopp videre.

– De er ikke maskiner

Sjefen beskrev også debuten til Alisson Becker som «fantastisk».

– Han var skikkelig konsentrert. Vi forventer at alle disse guttene skal opptre som maskiner, men det er de ikke, de er mennesker. I første kamp kunne du vært nervøs, sier Klopp.

– Åpenbart var ikke noen av dem (Alisson og Keïta) nervøse, noe som er bra. Spesielt med ballen i laget var han en veldig dominant figur.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]