Spillervurdering:Maktdemonstrasjon der både gammel og ny midtbanemotor imponerte

Liverpool serverte festfotball mot West Ham, noe også våre børskarakterer bærer preg av.

12. aug 2018 kl 17.24 Einar Kvande

Alisson Becker 8

Ble aldri satt på de store prøvene, men virket sikker på det han måtte foreta seg. I overkant dristig ved en situasjon, men ellers solid keeperspill.

Trent Alexander-Arnold 7

Innleggene var ikke alltid av like god kvalitet, og litt for mange gikk bak mål, men den unge høyrebacken var aktiv med i Liverpools oppbyggende spill, og tok også et godt frispark hvor Fabianski måtte ut i full strekk.

Joe Gomez 7

Kom på etterskudd i en duell med Arnautovic etter 26 minutter, men gjør en helt grei kamp som stopper om vi ser bort fra det.

Virgil van Dijk 8

Gjennomfører som vanlig en bunnsolid kamp, der West Ham-angriperne aldri klarer å få ham ut av balanse. Burde kanskje tatt ut litt mer sikring på situasjonen der Gomez havnet i løpeduell med Arnautovic.

Andy Robertson 9

Venstrebacken var en utrolig viktig brikke i Liverpools offensive spill i dag, og var involvert i begge de to første målene. Ved det første målet serverte han ballen på sølvfat til Salah. Samspillet med Keita var strålende.

James Milner 9

Hvilken evighetsmaskin! Hvilken supermann! Femten sting i pannen stoppet ikke denne karen, som nesten ikke satte en fot feil. Bidro med nydelige kjipper, supre innlegg og en nydelig assist på 2-0. Vi kårer ham til Liverpools beste i hard kamp med Naby Keita.

Georginio Wijnaldum 7

Gjør ingen dårlig kamp, men kommer likevel i skyggen av sine to midtbanekolleger. Sløser med sjansene når han kommer til et par brukbare avslutningsmuligheter.

Naby Keita 9

En strålende debut av Naby Keita, som river midtbanen til The Hammers i fillebiter. Er villig med fremover, og har en flott involvering i forkant av 1-0. Tråkler seg også gjennom gjestenes forsvar, og snytes kanskje for straffe mot slutten av kampen?

Sadio Mané 9

Senegalseren virket meget kvikk og i god form. To scoringer forteller sitt tydelige språk om det, selv om den ene burde ha vært annullert for offside. Avslutningen var det imidlertid av beste merke.

Mohamed Salah 8

Åpnet scoringskontoen allerede etter 19 minutter, men sløste med sjansene. Burde ha stått bokført med hat-trick allerede til pause. Kombinerte flere ganger herlig med sine angrepsmakkere.

Roberto Firmino 8

Fikk en assist når han tredde ballen gjennom til en offiside-plassert Mané. Ble nesten for uegoistisk i enkelte situasjoner, men brasilianeren er utrolig viktig for Liverpools angrepsspill.

Jordan Henderson

Fikk spille de siste 20 minuttene som erstatter for Firmino, og har et herlig fremspill til Shaqiri helt på tampen av overtiden. Gjør ellers et helt greit innhopp på midtbanen.

Daniel Sturridge

Innbytteren scorer etter bare 10 sekunder på banen, når han tar æren for målet etter en corner hvor en West Ham-forsvarer trolig også er borti ballen.

Xherdan Shaqiri

Viser at han er en intelligent spiller når han trer ballen gjennom til Keita i situasjonen der afrikaneren kanskje burde hatt straffespark. Får en stor sjanse helt på tampen av overtiden, men det vinkes for offside.