Et annerledes «tredje sesong-syndrom»

Jürgen Klopp har også «lidd» av noe som skjer i hans tredje sesong.

16. aug 2018 kl 21.05 Arild Skjæveland

José Mourinho er nå i gang med sin tredje sesong på Old Trafford, og det er allerede mye snakk om hans «tredje sesong-syndrom».

Portugiseren var manager i både Porto og Inter i to år før han gikk videre til neste jobb, men begrepet stammer fra hans tid i Chelsea og Real Madrid. I første periode på Stamford Bridge tok han Chelsea til en 2. plass i Premier League etter å ha vunnet begge cupene, men mistet så jobben i september sesongen etter.

I Real Madrid ble det kaos i hans tredje sesong, laget endte 15 poeng bak Barcelona og røk ut av Champions League, før han forlot Santiago Bernabeu. I hans andre periode i Chelsea gikk det også galt i den tredje sesongen, med Eva Caneiro-skandalen og et lag i oppløsning.

På grunn av all uroen som har vært rundt Manchester United i sommer, har det derfor vært snakk om hans «tredje sesong-syndrom».

Ting skjer også i Klopps tredje sesong

Men det er ikke bare for José Mourinho at det skjer spesielle ting i den tredje sesongen. Det er verdt å påpeke at det er snakk om den tredje fulle sesongen, når det kommer til Liverpools manager.

Det er Raphael Honigstein som skrev boken «Klopp: Bring the Noise» som nevner tyskerens «tredje sesong-syndrom» i den siste utgaven av podcasten The Totally Football Show.

For Klopps del er det som skjer i sesong tre bare positivt.

I Mainz

Klopp fikk sin første managerjobb i Mainz 05 i 2001.

I MAINZ:
I MAINZ:  Jürgen Klopp startet managerkarrieren i Mainz.

I 2. Bundesliga var det tre lag som skulle rykke opp til det øverste nivået i tysk fotball. I både 2001/02 og 2002/03 ble det fjerdeplass – men i 2003/04 skulle han endelig lykkes. Mainz tok tredjeplassen, og rykket opp til Bundesliga.

Laget rykket ned til 2. Bundesliga igjen i 2007/08, i det som var Jürgens sjuende og siste år i klubben.

I Dortmund

Sommeren 2008 ble Klopp manager for Borussia Dortmund. Et Dortmund som ikke hadde vunnet ligaen siden 2001/02, og som endte på en skuffende 13. plass sesongen før den karismatiske Jürgen fikk jobben.

I hans første sesong ble det sjetteplass. I den andre sesongen ble det femteplass. Men både i hans tredje og fjerde sesong ledet han «Die Borussen» til ligagull.

Som i Mainz gikk det galt i hans sjuende sesong, da Dortmund var i nedrykksstriden men til slutt reddet seg til en 7. plass.

Så får krysse fingrene for at Klopps «tredje sesong-syndrom» slår til igjen – men at det går bra når vi kommer til år sju.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]