– Fans med hjertetrøbbel er herved advart

Alisson Becker sier at Liverpool-fansen bare må bli vant til at han spiller på høy risiko med ballen i beina.

30. aug 2018 kl 13.54 Einar Kvande

Mange Liverpool-fans fikk hjertet i halsen da Alisson rolig lobbet ballen over Anthony Knockaert under Liverpools 1-0 seier over Brighton i helgen.

– Jeg tar en kalkulert risiko. Fans med hjerteproblemer er herved advart! Jeg forsøker ikke å gjøre narr av mine rivaler. Det handler ikke om å vise dem at jeg kan gjøre ditt eller datt. Det handler om å hjelpe laget. Jeg gjør det for å oppnå våre mål, sier Alisson i et intervju med ESPN.

– Jeg kan dribble eller slå en enkel pasning vel vitende om at dersom jeg mister ballen nær eget straffefelt så kan motstanderen score. Jeg er klar over hva jeg gjør ute på banen. Jeg gjør det alltid for å hjelpe laget. Det er grunnen til at jeg også av og til sparker ballen langt opp på tribunen.

Har holdt buret rent

Alisson har fortsatt ikke sluppet inn mål etter at han ble førstekeeper i Liverpool. Tre kamper og null baklengs er fasiten, og han har dermed hjulpet Liverpool til topps på Premier League-tabellen.

– Jeg passer perfekt inn i dette laget og lagets spillestil. Her liker man at keeperen bidrar i det oppbyggende spillet, sier 25-åringen.

– Det gir meg mye selvtillit at jeg er istand til å spille med beina. Jeg må være på tå hev i 90 minutter. Dette laget har samme egenskaper som det brasilianske landslaget.

– Da jeg var i Roma forsøkte jeg også å bidra i det oppbyggende spillet, men spillestilen der var litt annerledes enn den vi har her i Liverpool.

– Jeg er veldig glad for å være i denne store klubben, hvor vi har kvalitetsspillere som viser at de stoler på meg ute på banen. Jeg føler meg trygg og selvsikker.

Klopp snakket sant

Alisson er også blitt imponert over sin nye manager, Jürgen Klopp.

– Klopp er en kar som gir 100 prosent hele tiden. Samtalen jeg hadde med ham før jeg kom til klubben er av disse tingene som gjør at jeg er så rolig. Han viste at han ønsket å ha meg her, ikke bare fordi klubben var interessert i meg, men han selv også. Det ble en lang samtale, trass i at min engelsk er begrenset. Men vi forstod hverandre godt.

– Han fortalte meg hvordan han jobber, og hvordan jeg passer inn i planene hans. Han fortalte meg også hvordan jeg kan vokse som spiller her. Han sa litt om prosjektet sitt - et prosjekt som handler om å vinne.

– Nå som jeg er kommet på innsiden ser jeg at alt han fortalte meg er reelt. Dette er en klubb som behandler deg som et familiemedlem. Selv fansen gjør det. De er veldig varme og omtenksomme. De er berømte for det over hele verden. Dette er en veldig stor klubb.

– Jeg fikk en veldig god mottakelse av mine lagkamerater og av Klopp. Han behandler spillerne veldig bra utenfor banen også. I kamper fremstår han som en utrolig intelligent manager. Han forbereder seg til hver kamp med stor nøyaktighet hver uke. Han plasserer alle spillerne ute på banen for å gjøre oss klare på det vi har i vente. Han gir oss instruksjoner om de offensive og defensive bevegelsene.

Viktige kamper

Liverpool reiser til Leicester på lørdag, med håp om full pott i fjerde kamp på rad.

– Denne klubben har alt som skal til for å oppnå noe stort. Vi har startet sesongen veldig bra, men vi må holde beina på bakken. Premier League er en veldig jevn liga. De tre første kampene var veldig vanskelige, selv om vi møtte tre mindre kjente klubber. Nå skal vi møte mer velkjent motstand fremover, som Leicester nå i helgen, og Tottenham etter uken med landskamper. Det blir også viktige kamper, konstaterer Alisson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]