KEEPERTRENER  John Actherberg i godt humør under treningsleiren i Evian.

Fnyser av kritikken som rettes mot keepertreneren

Jürgen Klopp mener at Alisson Becker er i de beste hender med John Achterberg som keepertrener.

Liverpools keepertrener, John Achterberg, er blitt kritisert av deler av Liverpools supporterskare de siste årene, på grunn av den varierende formen til Simon Mignolet og Loris Karius. Jürgen Klopp mener imidlertid at Liverpool FC er heldige som har Achterberg som keepertrener.

– Først og fremst er John en keepergærning. Han jobber konstant, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det er så enkelt for alle menneskene på pubene å tro at de vet og forstår fotball 100%. Men dersom du spør dem hva som er jobben til en keepertrener, klarer de å si noe mer enn å stoppe skuddene? De har ikke peiling på keeperteknikker og slike ting.

– John er den som er først på jobb, og den siste som drar hjem. Uansett hvor tidlig jeg kommer til Melwood, så er han allerede der når jeg kommer opp trappen. Han sitter der med laptop'en sin og ser keepere fra andre siden av jordkloden. Han er konstant på jobb, hvor han utvikler og endrer treningsprogrammer, og jobber med guttene. For meg fremstår han som en fantastisk keepertrener.

– Det finnes ingen grunn til å kritisere ham. Han er en fantastisk fyr.

Ble ansatt av Rafa

Achterberg ble innlemmet i Liverpools stab av Rafa Benitez i 2009, etter å ha vært keeper i Tranmere i 11 år, hvor han spilte over 300 kamper. Det var Kenny Dalglish som forfremmet ham til førstelagets keepertrener i 2011. En posisjon han har beholdt under både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp.

Nederlenderen har i løpet av de siste sju årene jobbet med keepere som Pepe Reina, Alexander Doni, Peter Gulacsi, Brad Jones, Simon Mignolet, Adam Bogdan, Danny Ward, Loris Karius og nå Alisson Becker.

I 2016 ble han en av de første keepertrenerne i Europa som fikk UEFA sin Pro Licence.

– Jeg kan forstå at folk er slik som dette. Dersom de ikke har vært fornøyd med keeperne de siste årene gir de John skylden for det, sier Klopp.

– Men John er helt klart ikke grunnen til det. Liverpool er en vanskelig klubb for en keeper å jobbe i, eller forhåpentligvis tilhører det fortiden nå. Nå har vi funnet en løsning som alle er fornøyd med. En fantastisk keeper. Vi er veldig fornøyde nå, og så må vi levere varene i tiden som kommer.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

John Achterberg

20.08.2018 08:46

Bruker rugby-metoder for å forberede Alisson

Crystal Palace på bortebane blir en annerledes test for Liverpools nye keeper.

03.07.2018 09:18

Lijnders ventes å fylle inn for Buvac

Pep Lijnders er tilbake i Liverpools trenerstab og Jürgen Klopp forventes ikke å gjøre ytterligere forandringer for å dekke tapet av sin tidligere assistent Zeljko Buvac.

01.07.2018 14:09

Sendte keepertreneren for å speide på 16-åring

Stortalent hos Shamrock Rovers i Liverpools søkelys.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+
21.10.2018 kl 09:00

Bli med å støtte TV-aksjonen!

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte TV-aksjonen NRK 2018. Pengene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende

+
21.10.2018 kl 07:48

Liverpool har aldri startet bedre i Premier League

Tre nye poeng, og buret rent igjen. Liverpool har fått en historisk god start på denne ligasesongen.

+