Frykt driver Alexander-Arnold videre

19 år gamle Trent Alexander-Arnold har hatt vanskelig for å håndtere motgang, men har modnet i takt med sin fremgang.

22. aug 2018 kl 12.59 Torbjørn Flatin

«Han kunne være hard mot seg selv. Han ville bli frustrert og sutre, gå rundt med bøyd nakke», forteller Neil Critchley om sin tidligere elev Trent Alexander-Arnold. Critchley var tidligere U18-trener for Liverpool og leder nå U23-laget til de røde. Til BBC forteller han om en lovende scouser som var ambisiøs og talentfull, men også umoden.

Mareritt på Old Trafford

Critchley forteller om noen dager for et par år siden hvor Trent først hadde spilt en meget bra kamp for U18 mot Nottingham Forest og blitt satt inn på U23 mot Manchester City, i en periode hvor unggutten ble omskolert til back. Det endte med en forferdelig opptreden for Alexander-Arnold, som slet med stabilitet og temperament.

Noe tilsvarende skjedde forrige sesong på Old Trafford, hvor han slet med å håndtere Marcus Rashford. Innen sesongen var over hadde han imidlertid holdt Leroy Sané i sjakk under to ypperlige kamper i semifinalen i Champions League, og temmet Cristiano Ronaldo i finalen. Det bidro til en plass i Englands tropp til VM.

«Innen sesongen var over hadde han lært av sine feil», forklarer Critchley. «Det kom imidlertid som følge av at han hadde utviklet seg og blitt mer stabil».

Allsidig

19-årige Trent Alexander-Arnold er nå førstevalget som høyreback hos Liverpool, selv om han også kan fylle andre posisjoner på banen. Sesongstarten har ikke vært helt optimal for spilleren som fikk kort ferie etter VM-sluttspillet, men få tviler nå på at han ikke vil løfte seg fremover.

«Han er god til å se spillet ute på banen. Han kan ende opp på midtbanen, men hvorfor ikke bli den beste høyrebacken som Liverpool noen gang har produsert», sier Critchley halvt spørrende.

«Eller spille på landslaget så mange ganger at han blir omtalt som en av de beste høyrebackene i verden. Det er hva han kommer til å prøve å gjøre.»

Lokal gutt

«Han hadde et indre driv som du ikke kunne se ved første øyekast», forteller treneren videre om unggutten Trent. «Han ønsket å vise folk at de tok feil. Samtidig var han en som alltid hadde frykt for at noen ville komme inn og ta hans plass. Frykten drev ham framover.»

«Han er en lokal gutt, som ønsket å spille for sitt lag i sin by. Det viser at drømmer kan gå i oppfyllelse.»

«Han bør takke sine foreldre hver dag», avslutter Neil Critchley om den siste lokale spilleren som har etablert seg på Liverpools førstelag. «Den personen han er har gjort ham til den fotballspilleren han er.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]