– Inntrykket de gjør på trening er fantastisk

Jürgen Klopp med statusoppdatering på nysigneringene.

6. aug 2018 kl 00.21 Johannes Steen

Alisson er kjent som en keeper som er glad i, og god til, å bruke beina. Han spiller ofte på små marginer, og Klopp ble i etterkant av kampen mot Napoli spurt om Alissons nonchalante håndtering av ballen.

– Det er det vi ønsker. Det så bare for arrogant ut i de øyeblikkene vi satte ham under press med pasningene våre. Det handler om å gi ham ballen bakover med de riktige pasningene. Loris (Karius) er også god i disse situasjonene, sier Klopp ifølge LiverpoolEcho.

– Vi vet vi kan bruke keeperen, men vi er nødt til å forbedre timingen vår når vi spiller disse pasningene tilbake, fordi det er ikke lov å sentre bakover for så å stoppe opp og tenke over situasjonen. Du må posisjonere deg med en gang så han har forskjellige valg, ikke bare ett.

Fortsatt mye å jobbe med for de nye

Naby Keita fikk 70 minutter i Dublin i comebacket etter å ha slitt med en stiv nakke, mens de andre sommersigneringene Fabinho og Xherdan Shaqiri kom inn i andre omgang.

– Jeg er veldig fornøyd med de nye spillerne. Shaqiri kommer inn som en nummer ni og så veldig bra ut. Han kan spille som en nummer ti og på vingen. Det han gjorde var fantastisk, forteller Klopp.

– Fabinho, mye bedre i det offensive presset, men sliter fortsatt med å ikke være frisk nok. Det har vært en hard pre-season for ham.

– Naby spilte 50 minutter på høyeste nivå, og så lot han noen rom stå åpne, overgangene defensivt kunne vært bedre, så det er mange ting å jobbe med.

– Inntrykket de gjør på trening er fantastisk. Jeg liker det veldig godt. Men vi er nødt til å være klar for 95 minutter igjen, igjen og igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]