– Jeg er ikke interessert i resultatet

Jürgen Klopp om kampen, Alisson, overganger og Milners hodeskade

4. aug 2018 kl 23.33 Johannes Steen

Mange røde supportere som så laget feie Napoli til side med 5-0, vil være i ekstase etter kampslutt. Jürgen Klopp tar det imidlertid med knusende ro når han møter pressen etter kampen.

– For å være ærlig, resultatet er jeg egentlig ikke interessert i. Pre-season, du kan tape en kamp som dette og det betyr ikke at alt du gjorde i forkant var galt, og om du vinner 5-0 betyr det ikke at alt var riktig. Det er slik det er, sier Klopp til pressen etter kampen.

– Det var til tider, spesielt ved målene og et par andre øyeblikk, brilliant. Hvordan vi avsluttet, hvordan vi scoret i forskjellige situasjoner, det var bare bra. Organiseringsmessig var det bra i de gode delene av kampen, men i de andre var det ikke bra.

15 sting for Milner

På grunn av verdensmesterskapet er spillerne ennå på ulike stadier av oppjøringen. Klopp gir en liten oppdatering på hvordan supertrioen på topp ligger an.

– Bobby (Firmino) har vært her i fire dager, men han så ut til å kunne spille lengre. Sadio og Mo kom tilbake for lengre tid siden, men de er i en annen del av pre-season så de må være slitne nå – du kunne se at de er det. Utholdenhetsmessig er de ikke der de må være til starten av sesongen, så det må vi fortsatt jobbe med.

James Milner måtte ut i andre omgang med et kutt i pannen. Klopp kunne ikke bekrefte eller avkrefte at Milner vil være ute lenge, men det dreier seg om 15 sting totalt.

– Det er helt klart den store skyggen ved kampen, sa Klopp like etter kampen.

– Han har hatt mange sting, 15, og du vil ikke ha det i den delen av ansiktet ditt. Han er ganske positiv ved det, men sannsynligvis har ingen vist ham et speil ennå!

– Vil ikke gi bort spillere gratis

Etter å ha investert stort i troppen denne sommeren, er det nå ventet at man vil selge spillere de kommende ukene.

– Vi får se hva som skjer. Om noen spillere fra mitt lag er tilgjengelig, ville jeg i en hver annen situasjon i mitt liv som manager ha kjøpt alle sammen, for å være ærlig. De er alle fantastiske gutter, de er i stand til å spille fantastisk fotball. For øyeblikket er troppen for stor, det er sant. Men det betyr ikke at vi vil gi de bort gratis, sier Klopp.

Manageren blir spurt om dette er den sterkeste troppen han har hatt siden han overtok klubben i 2015.

– Forhåpentligvis, men vi vil vite det etter sesongen. Fordi hvor sterk troppen er, vil sesongen vise og ikke transfers eller prisen du betalte, eller pengeverdien av troppen. Det handler bare om fotballen.

Klopp har tidligere sagt at det neppe kommer flere spillere inn, men gir ikke noe annet enn et humoristisk svar når han blir spurt.

– Jeg kan ikke ødelegge din deadline-day. Folk sitter hele dagen foran TV-en, følger med på hvem som kjøper og selger. Jeg kommer ikke til å se det fordi jeg skal jobbe.

Fornøyd med Alisson

Mye har handlet om Alisson denne sommeren, og ikke mindre ble fokuset da det ble klart at nyvervelsen ville starte sin første kamp mot Napoli.

– Han er en rimelig god fotballspiller – kanskje like god som keeperen han er! En all-round god prestasjon i sin første kamp, spesielt fordi jeg tror alle kan forestille seg hva som skjer inni et menneske i en slik situasjon, å spille den første kampen etter alle tingene som blir skrevet om det og alt det der.

– Vi involverte ham i mye av oppbyggingen, men vi trenger fortsatt å bli litt mer vant med det, og han trenger å bli litt mer vant. Men til syvende og sist er han der for å fange baller, og det gjorde han i alle avgjørende øyeblikk i dag, så jeg er veldig fornøyd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]