– Jeg er raskere enn Salah

Sadio Mané er sikker på at han vil slå Mohamed Salah på en 100 meter.

29. aug 2018 kl 15.06 Einar Kvande

– Ja, selvsagt er jeg raskere. Kanskje ikke på noen få meter, men på en 100 meter eller 200 meter er jeg sikker på at jeg vil vinne, svarer Sadio Mané på et spørsmål fra Marca om han er raskere enn lagkameraten Mohamed Salah.

Senegaleseren skryter ellers av manager Jürgen Klopp for hvordan han har påvirket karrieren hans.

– Alle kjenner ham og lovpriser ham som person. Han er en fyr som elsker det han gjør. Han motiverer deg, og får deg til å forbedre deg hele tiden, slik at du hever deg ute på banen. Han har et spesielt forhold til oss spillerne, og han motiverer oss.

– Om han har forbedret meg som fotballspiller? Selvagt har jeg blitt bedre. Jeg har lært mye av ham, og er svært heldig som har ham som manager.

– En flott utfordring

Liverpool har vunnet sine tre første ligakamper, og tippes av mange som den fremste utfordreren til Manchester City om ligatronen.

– Det er en flott utfordring, mener Mané.

– Det er sant at vi ikke har vunnet ligaen på lenge, så det vil vi prøve å rette på denne sesongen. Det er derfor vi har signert gode spillere. Det er en flott utfordring å forsøke seg på Premier League-tronen.

– Liverpool er en stor klubb. Vi ønsker å oppnå noe spesielt, men uten å legge for mye press på oss selv. Nå har alle begynt å snakke om oss, men vi må ta det med ro, kamp for kamp. Vi trenger ikke prate om trofeer så tidlig i sesongen. Den har akkurat begynt.

– Om vi er sterkere enn forrige sesong? Vi kan bli det i fremtiden. Vi prøver å spille bedre og bedre for hver dag som går. Men det er opp til andre å bedømme om vi forbedrer oss eller ei. Det blir ikke enkelt.

Mané fikk også spørsmål om han foretrekker å vinne Champions League eller Premier League.

– Begge. En stor klubb som Liverpool bør gå for å vinne begge deler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]