Ungdomslandslagsspiller fra Nederland valgte Liverpool på grunn av Klopp

Anfield-klubben lurte Chelsea, Manchester United og Manchester City i drakampen om sidebacken Ki-Jana Hoever.

17. aug 2018 kl 11.48 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Liverpool FC har gjort et kupp på transfermarkedet ved å sikre seg Ajax-talentet Ki-Jana Hoever.

16-åringen var også i søkelyset til klubber som Chelsea, Manchester United og Manchester City.

James Pearce skriver at mulighetene som Jürgen Klopp gir unge spillere overbeviste Hoever om å velge Anfield-klubben som sin neste arbeidsgiver.

Den nederlandske ungdomslandslagsspilleren hadde ikke signert noen profesjonell kontrakt med Ajax ennå, og Liverpool må dermed bare betale Ajax et lite kompensasjonsbeløp for tenåringen.

Trener med U18

Hoever har allerede begynt å trene med Barry Lewtas sitt U18-mannskap ved akademiet i Kirkby, men vil ikke kunne spille kamp for Liverpool U18 før han har fått den internasjonale klareringen. Papirene ventes å være i orden innen utløpet av denne måneden.

Hoever var ansett som et av de største talentene ved Ajax sitt akademi, og den nederlandske klubben skal være svært skuffet over å ha mistet tenåringen. 16-åringen har spilt mest høyreback, men på lang sikt tar han mål av seg til å bli midtstopper.

Forsvarsspilleren startet karrieren i ungdomssystemet til AZ Alkmaar, før ferden gikk til Ajax i 2014. Hoever spilte 13 kamper og gjorde to mål i U17 Eredivisie forrige sesong.

Pearce melder at Hoever vil begynne i U18-troppen i Liverpool, men det forventes at nederlenderen ganske raskt tar steget opp på U23-laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]