– Manageren sørger for at vi alltid spiller med sinne

Georginio Wijnaldum forteller at Klopp alltid holder spillerne på tå hev.

24. aug 2018 kl 23.15 Johannes Steen

Manager Jürgen Klopp trekker tritt og ofte fram viktigheten av å være aggressive og «sinte» på banen, selv om resultatene har gått lagets vei.

«Jeg vil at spillerne mine skal vise de positive sidene ved å være sint. Det betyr: ikke vær fornøyd, ikke undervurder, ikke tro jobben er gjort. Hold deg fokusert, hold deg sulten, vært på alerten, vær aggressiv.» var eksempelvis noe av det Klopp skrev i kampprogrammet før kampen mot West Ham i vårparten av forrige sesong.

Spillerne får budskapet inn med teskje

Georginio Wijnaldum kan forsikre om at det samme budskapet formidles fra tyskeren til spillerne hver dag også utenom media.

– For å være ærlig, manageren sørger for at vi gjør det, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com.

– Så klart tror jeg han er glad når vi spiller bra, og vinner kamper, men han er alltid opptatt med å påpeke at ting kan forandre seg om vi ikke gir hundre prosent, om du ikke er konsentrert, om du ikke spiller med sinne. Fordi i Premer League er alle kamper tøffe.

– Alle lag ønsker å vinne kampene, hvert lag prøver å score og å gjøre det så vanskelig som mulig for deg å score mål og spille ditt spill. Så om du ikke er konsentrert, om du ikke er sulten eller ikke gir 100 prosent, kan alt du jobbet for i de to første kampene være bortkastet.

– Han sørger for at vi holder begge beina på jorda, jobber hardt og prøver å få oss til å innse at vi må gjøre mye for å spille en god kamp.

Tar ingenting for gitt mot laget som slo United

Liverpool har fått en god start på sesongen med 4-0 mot West Ham og 0-2 borte mot Crystal Palace. Wijnaldum nekter likevel å senke skuldrene mot Brighton lørdag.

– Jeg synes at vi hadde en god seier i den første kampen, vi spilte en bra kamp, angrep bra og scoret flotte mål. Vi skapte mange sjanser. Mot Crystal Palace var det en vanskelig kamp. Det er alltid vrient mot Crystal Palace, men jeg synes vi gjorde det bra.

Lørdag 18:30 er det Brighton som venter på motsatt banehalvdel på Anfield. Brighton kommer trolig til Liverpool fulle av tro etter å ha slått Manchester United i forrige runde.

– Jeg tror det viser hvordan Premier League er. Alle kan vinne mot alle og det er derfor manageren vil sørge for at vi alltid er sinte, alltid gir 100 prosent og er konsentrerte. Om ikke kan du tape fordi alle lagene har sine kvaliteter til å vinne mot topplagene, sier 27-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]