Møter Torino FC for første gang

Liverpool møter Torino for første gang til kamp, men manageren har fortid i Premier League.

6. aug 2018 kl 23.46 Johannes Steen

Tirsdag spiller Liverpool sin siste kamp i pre-season, generalprøven på Anfield mot italienske Torino.

Det vil faktisk være første gang noen sinne at Liverpool møter Torino til kamp, og første gang siden 2014 at Liverpool spiller en treningskamp om sommeren på Anfield. Sist gang var da man slo Borussia Dortmund, som den gang var ledet av Jürgen Klopp, 4-0.

Torino vil ikke sparke igang ligafotballen før den 19. august, men kampen mot Liverpool vil likevel bli italienernes generalprøve, da de skal i ilden mot Serie B-klubben Cosenza på søndag.

Gjensyn med Premier Leauge-manager

Torinos manager er Walter Mazzarri, som mange kanskje husker fra 2016/17-sesongen. Italieneren berget såvidt plassen med Watford da man landet på en 17. plass, men fikk sparken etter bare én sesong i sjefsstolen.

I januar tok Mazzarri, som har ledet klubber som Inter og Napoli, over et Torino som hadde fått en tung start på sesongen, og ledet klubben til en niendeplass i Serie A.

KJENNING:
KJENNING:  Liverpool har aldri møtt Torino før, men Walter Mazzari hadde en sesong i Watford.

En av de største navnene hos Torino er kanskje M'baye Niang, som spilte i angrepet sammen med Mané hos Senegal i verdensmesterskapet i Russland. Senegaleseren tilbragte forrige sesong på lån i Torino fra AC Milan før overgangen ble gjort permanent. Likevel har han vært hyppig linket til blant annet Arsenal denne sommeren.

På sine hjemmesider bekrefter Torino at de to stopperne Kevin Bonifazi og Lyanco, midtbanespiller Afriyie Acqua, og den unge spissen Vitalie Damascan, i tillegg til VM-spillerne Adem Ljajic og Joel Obi som sliter med lårskade og influensa, vil være utilgjengelige til kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]