Slik er de nye suspensjonsreglene:Trent ligger tynt an

Nye suspensjonsregler denne sesongen.

29. aug 2018 kl 10.07 Einar Kvande

Tre kamper inn i sesongen har Trent Alexander-Arnold allerede pådratt seg tre gule kort. Det betyr at den unge høyrebacken bare har råd til å få ett gult kort til på de neste 16 serierundene om han skal unngå suspensjon!

Alexander-Arnold fikk sitt første gule kort for sesongen da han ble straffet for en hånd i ansiktet på Felipe Anderson 21 minutter ut i 4-0 seieren over West Ham i ligaåpningen. Han fikk sitt andre gule for sesongen da han laget et frispark i farlig posisjon åtte minutter ut i annen omgang i 2-0 seieren over Crystal Palace, og han så også gult etter 77 minutter mot Brighton lørdag kveld, da han stoppet en overgang på midtbanen ved å holde i trøya.

19-åringen er faktisk den eneste Liverpool-spilleren som har fått gult kort i de tre første kampene, men til gjengjeld har Liverpools nummer 66 tatt godt for seg på den fronten.

Nye regler

Det engelske fotballforbundet har forandret suspensjonsreglene denne sesongen, slik at kort teller kun i den turneringen hvor man pådrar seg kortene, og suspensjoner sones bare i denne turneringen.

Spillere som får fem gule kort frem til og med 19. ligarunde må stå over en kamp. Spillere som får ti gule kort innen 32. serierunde må stå over 2 kamper, mens spillere som får 15 gule kort innen sesongen er omme må stå over tre kamper.

Dette betyr i klartekst at Alexander-Arnold ikke har råd til mer enn ett gult kort til helt til man er ferdig med kampen mot Newcastle 2. juledag, skal han unngå suspensjon!

I ligacupen og FA-cupen må spillere som får to gule kort stå over én kamp.