Vertskap for United på akademiet

Storkamp i U18 Premier League.

17. aug 2018 kl 14.07 Einar Kvande

Liverpool U18 er vertskap for Manchester United i U18 Premier League på lørdag. En kamp som har avspark klokken 12.00, og som blir sendt direkte på LFCTV og LFCTV GO.

Etter 6-1 over Sunderland på bortebane i ligaåpningen er det en optimistisk U18-manager som ser frem til prestisjeoppgjøret.

– Vi fikk en god start. Vi satte Sunderland under press tidlig, og det ble en overbevisende seier. Forhåpentligvis kan vi fortsette slik utover sesongen, sier Barry Lewtas til Liverpoolfc.com.

– Vi gjorde noen riktig fine mål, etter flotte angrep med fint samspill og gode kombinasjoner. Vi hadde jobbet med mye av dette på forhånd, men noen mål kom også takket være individuell kvalitet.

Kjenner de fleste fra før

Lewtas kjenner mange av spillerne fra tidligere, etter å ha vært trener for dem på U16-laget.

– Kanskje kjenner jeg noen av dem for godt. De er kanskje den spillergruppen i klubben jeg kjenner best, så det er fint for meg. Det har gjort det mye enklere for meg å finne meg til rette i den nye jobben.

Paul Glatzel gjorde to av målene i Sunderland.

– Paul viser alltid sine kvaliteter. Nå er han tilbake fra skade, og han er desperat etter å prestere.

Midtbanespilleren Matteo Ritaccio er en ny tilvekst til laget.

– Matteo kommer fra en klubb i New York. Han er midtbanespiller, som spilte i flere ulike posisjoner i sin forrige klubb. Vi ser ham som en sentral midtbanespiller. Han er god teknisk, og kan være i stand til å kontrollere kamper. Han er ikke vant til så intense treninger som vi har her, så det kan være litt vanskelig for ham. Men han har hatt en god start på sesongen.

Mange røde kort

Nå venter altså erkerivalen Manchester United allerede i andre ligarunde.

– Dette er alltid spennende kamper. Det er fint at denne kampen kommer så tidlig i sesongen, og at den kommer etter at vi har levert en rekke gode prestasjoner. Forhåpentligvis klarer vi å prestere godt igjen. Vi har hatt noen veldig gode kamper mot Manchester United på U16-nivå. De er en toppklubb, som vil stille med gode spillere på lørdag. Det blir viktig å beholde 11 spillere på banen denne gangen! Vi ønsker å vinne, og vi ønsker å spille bra.

Liverpool har fått en spiller utvist i alle de tre siste kampene mot Manchester United på U18-nivå.

– Vi får håpe at guttene har lært leksen når det gjelder temperement, og at de tar de riktige avgjørelsene. Spesielt gjelder dette i taklinger og dueller. Spillerne må opptre disiplinert, sier Lewtas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]