Vil møte sterkere motstand i Dublin

Napoli har nesten hele troppen tilgjengelig.

4. aug 2018 kl 11.41 Johannes Steen

Lørdag kveld vil Liverpool møte italienske Napoli i det som vil bli pre-seasons nest siste treningskamp. Det er forventet et fullsatt stadion i Dublin med over 50.000 tilskuere, og kanskje kan man vente seg et mer spisset Liverpool med flere nye spillere tilbake og fem dager med god trening i Frankrike.

Mot Napoli vil antakeligvis VM-spillerne Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold få sine første minutter i pre-season, mens Naby Keita er tilbake etter å ha slitt med nakken. Høydepunktet må imidlertid være Alisson, som vil debutere i Liverpooldrakt.

Napoli mangler få spillere

Sølvvinnerne i Serie A mistet både manager Maurizio Sarri og stjernespiller Jorginho til Chelsea denne sommeren, og har fortsatt god tid til italiensk seriestart 18. august. Likevel vil Napoli antakeligvis bli Jürgen Klopps største utfordring hittil i sommer.

Imens Manchester City, United og Borussia Dortmund stilte med svekkede lag, først og fremst på grunn av manglende VM-spillere, har Napoli det aller meste av sitt mannskap tilgjengelig.

Ettersom Italia aldri kvalifiserte seg for årets verdensmesterskap, slapp Napoli å sende flere av sine spillere til Russland. De som reiste røk dessuten i stor grad tidlig ut. Den eneste spilleren som kom seg lengre enn åttendedelsfinalen, og dermed fortsatt er på ferie, er belgiske Dries Mertens.

Gjensyn med Ancelotti

Etter Sarris avgang til Stamford Bridge, har Napoli ansatt høyt meritterte Carlo Ancelotti som sin nye manager. Det er en mann Liverpool har møtt før.

Han ledet AC Milan i begge Champions League-finalene i 2005 og 2007, var Real Madrid-sjef da man møttes i Champions League 2014 og var Chelsea-manager mellom 2009 og 2011. Senest møtte man italieneren forrige pre-season da han som Bayern Munchen-trener måtte se laget sitt tape 3-0 mot Klopps utvalgte.

Ancelotti skrøt over Liverpool etter kampen, og spådde et sterkt Liverpool i comebacket i Champions League.

– Jeg håper Jürgen vinner kvalifiseringsrunden, og da vil Liverpool bidra til mer konkurranse . Det vil bli vanskeligere å vinne.

Kampen har avspark klokken 19:00 norsk tid i kveld, og kan sees på Viasport 2, Viaplay og LFCTVGO.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]