Effektive Sturridge spiller for ny kontrakt

Trolig vil han involveres mot gamleklubben onsdag.

25. sep 2018 kl 13.15 Arild Skjæveland

Daniel Sturridge var ikke med i Englands VM-tropp, og har hatt en full pre-season under Jürgen Klopp. Der var han involvert i samtlige ni kamper, og scoret fem mål. Det var flest av alle i pre-season.

Det var «bare» pre-season, men i sesongoppkjøringen scoret han hvert 74. minutt han var på banen.

Denne sesongen har han kommet inn som innbytter i ligaen fire ganger, og spilt totalt 21 minutter. Det har blitt én scoring. I Champions League spilte han 72 minutter mot Paris Saint-Germain og scoret ett mål.

Igjen er det få kamper og mål det baseres på, men han har scoret hvert 46. minutt på de få kampene han har spilt.

Lite spilletid forrige sesong

Forrige sesong spilte «Studge» kun 514 minutter for Liverpool, fordelt på 14 kamper. Det er ikke seks fulle kamper en gang. Likevel scoret han tre mål og hadde tre målgivende for de helrøde.

I januar ble han lånt ut til West Bromwich, som slet fælt og rykket ned. Også der slet han med skader, og fikk totalt seks kamper. Der ble det ingen scoringer.

Blir trolig involvert mot gamleklubben

Etter kampen mot PSG var Sturridge den første enkeltspilleren manageren trakk frem.

– Daniel spilte en super kamp. Jeg har aldri sett ham i bedre form enn han er nå. Han var overalt. Han hjalp til på begge kantene, og var i boksen da vi trengte ham, sa Jürgen Klopp til BT Sport.

Mot Southampton var spissen ubenyttet reserve, og kanskje betyr det at han er tilbake fra start i onsdagens kamp mot gamleklubben Chelsea.

Siste sjanse?

29-åringens kontrakt går ut 30. juni neste sommer. Det er femårskontrakten han signerte i oktober 2014, etter den utrolige sesongen han hadde på topp sammen med Luis Suarez.

Etter utlånet i andre halvdel av forrige sesong snakket spilleren som at det var en oppvekker for ham. Kanskje er dette hans siste sjanse i en toppklubb.

– Det var lurt å gå ut på lån. Jeg angrer ingenting. Den erfaringen gjorde at jeg har vokst som menneske, og det er det det handler om. Å utvikle seg som mann og som fotballspiller. Når du er på utsiden og ser inn kan du også forbedre deg. Når du er inne og ser ut, så er det ikke alltid mulig å se hva du må gjøre for å ta neste nivå, og hvordan du må forandre spillet ditt, sa Sturridge i et intervju med Telegraph i sommer.

– Når du er der, så ser du det ikke. Når du står på utsiden så tenker du annerledes. Jeg har alltid hatt den sulten, og det vil aldri endre seg. Jeg tar hver dag som den kommer og tenker positivt.

Dersom Sturridge skal få en ny kontrakt på Anfield, vet han at han må holde seg skadefri og prestere denne sesongen.

Liverpool - Chelsea spilles onsdag kl. 20.45 og sendes på Viasat 4 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]