Flere kamper som tenåring enn Gerrard og Carragher

Trent Alexander-Arnold kan nå 54 kamper før sin 20-årsdag.

29. sep 2018 kl 10.11 Arild Skjæveland

Neste helg fyller Trent Alexander-Arnold 20 år. Som tenåring har han allerede spilt tre landskamper for England, og har spilt mer førstelagsfotball for Liverpool enn Steven Gerrard og Jamie Carragher gjorde før de fylte 20.

Før kveldens kamp mot Chelsea står høyrebacken med 52 kamper. Dersom han, som ventet, vil spille mot Chelsea i kveld og mot Napoli på onsdag, vil han nå 54 kamper før han fyller 20. Kamp 55 kan komme på 20-årsdagen hjemme mot Manchester City neste søndag, melder James Pearce i Liverpool Echo.

Gerrard stoppet på 710 kamper for Liverpool. Carragher spilte 737.

Bor fortsatt hjemme

Alexander-Arnold har vokst opp i West Derby, like ved Melwood hvor førstelaget trener. Han bor fortsatt hjemme med familien og sin mor Dianne.

Høyrebacken debuterte mot Tottenham i ligacupen i oktober 2016. Da var han 18 år og tre uker gammel. Nå har han gjort høyrebackposisjonen til sin, og det er Nathaniel Clyne som må finne seg i å være backup.

32 av de 52 kampene Alexander-Arnold har spilt for Liverpool har vært i Premier League. Han har kanskje flere enn Gerrard og Carragher, men det er fortsatt et stykke opp til to unggutter i klubben som ikke var scousere.

Raheem Sterling spilte 75 Premier League-kamper som tenåring, mens Michael Owen spilte 79. Rekorden har Wayne Rooney med 105, ifølge Talksport.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]