Forklarer målfeiringen

Daniel Sturridge fikk høre det av fetteren sin etter feiringen i midtuken.

30. sep 2018 kl 14.00 Johannes Steen

Innbytter Daniel Sturridge brukte bare tre minutter fra han ble byttet inn til han på tampen scoret det vidunderlige målet som sikret Liverpool et meget viktig bortepoeng på Stamford Bridge.

Spissen har nå scoret 13 mål fra innbytterbenken, nest flest etter David Fairclough i Liverpool-historien, ifølge statistikk-guru Ged Rea.

– Jeg så Kanté komme og tok en touch, og tenkte ikke for mye før jeg bare gikk for skuddet, forklarer han om målet.

Formspilleren scoret også et vakkert mål i ligacupoppgjøret mot gamleklubben sin på onsdag. Da feiret han med stor glede, men denne gangen klarte han å holde seg mer behersket i respekt for sin gamle arbeidsgiver.

– Fikk det vi fortjente

– Det føltes bra. Fetteren min ga meg litt skjenn for at jeg feiret sist mot Chelsea fordi han er en Chelsea-fan. På onsdag ble jeg i øyeblikket ekstatisk og feiret.

– Det er klart at jeg har spilt for denne klubben og oppnådd ting med dem, og jeg har masse respekt for spillerne, ansatte og alt, så jeg ønsket ikke å feire i dag.

– Men det er en god følelse å hjelpe laget med å få et resultat. Vi fortjente et uavgjort, minst, fordi vi spilte bra, hadde mange sjanser i første omgang og en del i andre. Så jeg synes vi fikk det vi fortjente til slutt.

Med seier hadde Chelsea passert Liverpool på tabellen, men man ligger nå på andreplass med 19 poeng, bak Manchester City på målforskjell.

– Hvert poeng teller i Premier League. Det er en lang sesong, så vi må holde oss fokuserte, sier 29-åringen.

Skryter over keeperen

– Topp prestasjon, er Sturridge sin vurdering av sistekansen Alisson sin kamp.

– Han hadde en flott kamp. Han var uheldig som ikke holdt nullen, men han er en keeper av verdensklasse, slik som Si (Simon Mignolet).

–Vi har noen gode unge målvakter i klubben også, men han viser sine kvaliteter og det var viktig å bare fortsette å holde det gående.

Liverpool har holdt nullen i fire av de syv første Premier League-kampene i høst. På grunn av Hazards scoring i første omgang klarte man det ikke denne gangen.

– Forsvaret vårt har også vært veldig bra og de har mange clean sheets så langt denne sesongen. De vil være skuffet over å ikke ha fått en denne kvelden, men jeg tror at alt i alt var det et rettferdig resultat.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]