«Gomez og van Dijk er det beste stopperparet»

Tidligere midtstopper på det engelske landslaget mener at Liverpool nå har det beste sentrale forsvaret i Premier League.

6. sep 2018 kl 09.28 Torbjørn Flatin

Matthew Upson, tidligere midtstopper i bl.a. Arsenal og West Ham og med 21 landskamper for England, skriver i sin spalte i The Times at han mener Liverpool nå har det beste stopperparet.

«Liverpool har nå det beste paret, mens Arsenal, Chelsea og Manchester United av topplagene er spesielt svake i denne posisjonen.»

Styrkene til van Dijk og Gomez

«Joe Gomez og Virgil van Dijk har vært utmerket for Liverpool denne sesongen og har alt som behøves til å danne et partnerskap i stjerneklassen.», fortsetter Upson.

«Gomez har vist allsidigheten til en spiller som er komfortabel både som back og midtstopper. Han liker å komme tett i kroppen til sin motstander da han vet at selv om han skulle bli vendt opp kan han ta seg igjen med sin fart.»

«Dette er gode nyheter for Jürgen Klopp, som forlanger et aggressivt press. Med Gomez som midtstopper betyr det at Klopp har ni av ti utespillere som jager og stresser motspillere. Van Dijk, som ikke vil komme tett innpå sin motspiller, er igjen som en dirigent, en som vurderer spillet, organiserer sitt forsvar og er klar til å rykke ut om det er behov for det.»

«Gomez og van Dijk er gode ballen, det må du være om du skal spille for Klopp, selv om jeg synes at Gomez noen ganger kan være mer behersket og ikke så rask med pasningene sine.

Gomez et pluss for England

I siste kamp mot Leicester ble Joe Gomez registrert med 16 spurter, og bare Ben Chilwell hos Leicester hadde flere. Gomez hadde også den største toppfarten med 34,8 kilometer i timen.

«Jeg kan ikke se for meg at Klopp nå vil bytte på sitt par, selv om han har Dejan Lovren og Joel Matip som alternativer. Det kan være at Gomez startet karrieren som back, men han er som skapt som midtstopper. Det å ha startet som back er i det hele tatt en god skole for en midtstopper, noe også Jamie Carragher gjorde.»

«Hvis Gareth Southgate beholder sitt system med tre bak vil Gomez gjøre høyresiden enda sterke, hvor Kyle Walker kan kjempe med Kieran Trippier om å være vingback på den siden. Det at Joe Gomez nå har kommet fram som en del av det beste midtstopperparet i Premier League er et enormt pluss for Southgate og England.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]