UEFA vil revurdere bortemålsregelen

Europeiske toppmanagere ønsker å få fjernet bortemålsregelen.

5. sep 2018 kl 22.25 Arild Skjæveland

Bortemålsregelen ble innført i cupvinnercupen i 1965, som et alternativ til å avgjøre kamper med myntkast eller omkamp på nøytral bane.

Denne uken har en rekke toppmanagere vært på et UEFA-møte for managere i Nyon i Sveits, der bortemålsregelen har vært tema.

Managerne som var tilstede var José Mourinho (Manchester United), Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Shakhtar Donetsk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) og Arsene Wenger.

Mener det er gammeldags

Managerne som var tilstede mener at tiden er inne for å revurdere bortemålsregelen.

– Managerne mener at det ikke lenger er like vanskelig å score på bortebane som det var tidligere, så de mener at regelen bør revurderes, og det skal vi gjøre, sier Giorgio Marchetti i UEFA til The Guardian.

– De mener at situasjonen i fotballen har forandret seg, og at et bortemål ikke har samme betydning som for mange år siden da regelen ble introdusert.

Det argumenteres for at for mye av oppgjørene i utslagsrundene handler om hvor målet blir scoret, der hjemmelag forsvarer seg på grunn av frykten for å slippe inn et mål.

– Dette er noe som må bli sett på, sier Marchetti.

Managerne ønsket også at flere land skulle følge Premier League og Serie A med å stenge overgangsvinduet før sesongen starter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]