– Han jobber som et dyr!

Sadio Mané er full av beundring for lagkamerat Roberto Firmino.

12. sep 2018 kl 18.39 Einar Kvande

Sadio Mané er Liverpool-angriperen som har stjålet overskriftene i sesonginnledningen, med fire mål på fire kamper. Likevel er han beskjeden nok til å gi rekkekamerat Roberto Firmino mye av æren for fremgangen.

– Det er mange som snakker om meg og Salah. Det er hyggelig å høre slikt, men kollektivet er styrken til dette Liverpool-laget, uttaler Mané til Bleacher Report.

– Du må heller ikke glemme at det er en fyr på topp som heter Firmino, som jobber som et dyr og gjør ting mye enklere for oss andre, legger senegaleseren til.

– Spillerne bak oss gjør også en ekstraordinær jobb. Vi forsøker å dra nytte av det, og hjelpe laget med å gå fremover.

To store idoler

Mané forteller ellers i intervjuet at han hadde to store idoler som barn.

– Da jeg var ung hadde jeg mange favorittspillere, men Ronaldinho var den største av dem alle, sammen med El-Hadji Diouf som er fra Senegal.

– De to var mine inspirasjonskilder. Disse to spillerne var gode eksempler for meg som spiller. De var teknisk gode spillere, som var gode til å drible. De kunne enkelt ta seg forbi motstanderne.

– Jeg var veldig god til å drible som ung, men nå har jeg mer erfaring, og det er en del unødvendige ting som jeg ikke gjør mer. Alt handler om å skape og score mål for laget, slik mine idoler gjorde da de var på toppen av sine karrierer.

– Jeg har forbedret meg på mange områder, og jeg er veldig godt fornøyd med min egen utvikling. Det var dette jeg håpet ville skje. Men det er fortsatt mye jeg kan bli bedre på.

Ingen festløve

– Jeg er ingen festløve, eller en person som reiser mye. Når jeg ikke spiller fotball foretrekker jeg å tilbringe tiden med mine venner og min familie. I feriene drar jeg alltid tilbake til landsbyen jeg kommer fra for å tilbringe tid med familien min der og barndomsvennene mine, avslutter Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]