I gang med det nye treningsanlegget

– Dette er steget mot fremtiden vi må ta.

20. sep 2018 kl 16.42 Lars Frøsland

Liverpool FC besluttet for en tid siden å samle førstelaget og akademiet i Kirkby, der akademiet i dag har sine fasiliteter. Dette var sterkt ønsket av Jürgen Klopp.

I dag har klubben annonsert at prosjektet med å oppgradere Kirkby Academy er i gang.

Klopp, akademidirektør Alex Inglethorpe og Andy Hughs (LFC chief operating officer) ble med ledere i Knowsley Metropolitan Borough Council, samt byggingeniører for å markere starten på et nytt kapittel for klubben.

– Dette markerer en betydelig milepæl i klubbens historie, uttaler Hughes til LFCs nettsider.

Anlegget vil koste om lag 50 millioner pund. Over en halv milliard kroner.

Stort

Det nye anlegget vil bestå av et 9.200 kvadratmeter stort område, med det nyeste og beste av moderne utstyr for å tilrettelegge forholdene for førstelaget og talentene best mulig.

Kirkby vil blant annet bestå av en ny bane, to gymsaler, en sportshall i full størrelse, basseng og avansert rehabiliteringsområder. I tillegg blir det TV-studio, rom for pressekonferanser og andre ting som i dag foregår på Melwood.

Fornøyd manager

– Dette er et tydelig signal fra klubben og eierne at det vi gjør vi gjør dette nå. Vi er i en situasjon det vi egentlig har det ganske ok, Melwood er en flott plass, Kirkby er en flott plass - men å slå disse sammen er et steg mot fremtiden vi alle trenger, sa Klopp der han stod pakket inn i verneutstyr på byggeplassen.

Det er ventet at «nye» Kirkby er ferdig våren 2020.

Dette hadde Andy Hughes å si:

– Dette vil ikke bare bety førsteklasses fasiliteter for våre spillere og trenere, der veien til førstelaget vil bli kortere, men også forbedre fasilitetene i for lokalsamfunnet i Kirkby. Vi er enormt glade for å kunne investere i Knowsley-området – og vi ser frem til å bygge gode forhold med våre naboer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]