– Jeg er uskyldig

Dejan Lovren akter å renvaske seg etter siktelsen om falsk forklaring i en korrupsjonssak i hjemlandet Kroatia.

20. sep 2018 kl 08.56 Einar Kvande

Dejan Lovren er blitt formelt siktet for falsk forklaring i den store korrupsjonssaken mot Zdravko Mamic, en av de mektigste menneskene i kroatisk fotball. Dermed risikerer Liverpool-stopperen inntil fem år i fengsel. Nå tar imidlertid forsvarsspilleren bladet fra munnen, og bruker sin Instagram-konto til å hevde at han er uskyldig.

– Etter at jeg kom hjem fra trening fikk jeg kjennskap til at kroatiske og engelske medier hadde rapportert at det var tatt ut en siktelse mot meg for å ha avgitt falsk forklaring i en rettssak i Kroatia. Dette fikk jeg fortalt av både familie, venner og bekjente. Dette kom altså ut i mediene før jeg selv i det hele tatt mottok siktelsen, og også før mine advokater mottok den, skriver Lovren på Instagram.

– Det er urettferdig og usportslig. Det er ekstremt diskriminerende at jeg og familien min blir behandlet på denne måten. Jeg kjemper en kamp som ikke er fair, og det er jeg ikke vant med, fortsetter han.

Avfeier alle anklager

– Jeg ønsker imidlertid å si at jeg er uskyldig, spesielt til min familie, mine venner, støttespillerne mine i hjemlandet mitt, klubben min og supporterne til klubben min i England. Jeg har ikke gjort noe kriminelt. Jeg er stolt av livet mitt, og hvert steg jeg har tatt i livet, og alt det jeg og min familie har vært med på.

– Det er med stor forargelse at jeg avfeier alle anklager. Til de som ønsker å ødelegge mitt rykte og sverte min families navn har jeg bare en ting å si - de skal ikke lykkes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]