Risikerer opp til fem års fengsel

Siktet for falsk forklaring i stor korrupsjonssak.

19. sep 2018 kl 19.10 Johannes Steen

Dejan Lovren har nå blitt formelt siktet for falsk forklaring i den store korrupsjonssaken mot Zdravko Mamic, en av de mektigste menneskene i kroatisk fotball.

Allerede er landslagskaptein Luka Modric siktet for falsk forklaring i saken, og de to risikerer mellom et halvt år og fem års fengsel dersom de bli dømt i saken som har rystet Kroatisk fotball.

Ulovlige kontrakter

Mamic ble i sommer kjent skyldig av kroatisk rett for å ha dratt til seg summer på flere millioner euro gjennom spillersalg sin tid som sjef i Dinamo Zagreb. Blant disse overgangene er Luka Modric' overgang til Tottenham i 2008, og Lovrens overgang til Lyon i 2010.

Det er i forbindelse med disse overgangene de to stjernespillerne nå er siktet for å ha forklart seg feilaktig.

Mamic ble dømt til seks og et halvt års fengsel, men rømte til Bosnia-Herzegovina før dommen ble satt, et land som ikke har utleveringsavtale med Kroatia.

Hele historien om hvordan Dejan Lovren havnet i korrupsjonstrøbbel kan du lese her

Den tidligere Dynamo Zagreb-sjefen skal ha skrevet personlige kontrakter med unge spillere, deriblant Modric og Lovren, som gikk ut på at de skulle dele pengene de tjente med ham.

Deretter signerte spillerne spillerne kontrakter med klubben som gikk ut på at overgangssummene skulle splittes mellom klubb og spiller.

Zdravko Mamic bestrider rettens avgjørelse, og har sagt han vil kjempe mot dommen. Ifølge kroatisk lov vil dommen først være endelig når den er gjort av høyesterett. Det kan ta flere år, ifølge Indipendent.

Både Luka Modric og Dejan Lovren har forholdt seg tause i offentligheten om saken siden den ble kjent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]