– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille i midtforsvaret

Joe Gomez ønsker å vise Jürgen Klopp at manageren gjorde det rette ved å satse på ham som midtstopper.

3. sep 2018 kl 08.44 Einar Kvande

Joe Gomez ble kåret til banens beste spiller av en rekke medier, inkludert Liverpool.no, da Liverpool slo Leicester 2-1 på King Power Stadium lørdag. 21-åringen var utmerket som partner til Virgil van Dijk i Liverpools midtforsvar.

Gomez gikk glipp av både Champions League-finalen og VM i Russland etter at han måtte gjennom en ankeloperasjon i mai, men de tilbakeslagene har han nå lagt bak seg. Nå er han tilbake i England-troppen foran kampene mot Spania og Sveits.

Tilbake på landslaget

Sammen med den enda yngre Trent Alexander-Arnold er han nå fast inventar i forsvarsrekka til Liverpool, og begge er også i landslagstroppen.

– Jeg og Trent er i en flott klubb med en topp manager, sier Gomez til Liverpool Echo.

– Vi er begge takknemlige for det, og at manageren stoler på at vi skal prestere. Vi er selvsagt begge fortsatt ganske unge, men det handler om at vi forsøker å bevise at vi klarer ut med dette, og kan kommunisere med resten av laget. Forhåpentligvis klarer vi å ta vare på sjansene vi får i fortsettelsen også, slik at fremgangen fortsetter.

– Jeg så VM som alle andre fans, men jeg var skuffet over at jeg ikke kunne være der. Jeg er kommet over det nå. Jeg kan ikke dvele ved mine egne skuffelser. Jeg må bare komme meg videre, og jeg er glad for at jeg er tilbake i landslagstroppen.

– Jeg snakket mye med Gareth Southgate før VM. Vi var usikre på om jeg måtte gjennom en operasjon eller ei. Han er en god manager, og vi hadde kontakt, og han ønsket meg god bedring. Etter det handlet det om å støtte laget.

– Jeg ser frem til å få noen minutter for landslaget igjen i de to kampene. Jeg synes alltid det er et pluss for meg å spille for England. Jeg er ganske fersk i troppen. Det er hyggelig å være involvert.

Trives best i midten

Før denne sesongen har Gomez spilt det meste av sin fotball for Liverpool som sideback. Men i Dejan Lovrens skadefravær har London-gutten tatt godt vare på sjansen han har fått i midtforsvaret.

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille i midtforsvaret med tiden, men hvorvidt jeg gjør det bra eller ei i denne posisjonen, er opp til andre å bedømme, sier den tidligere Charlton-spilleren beskjedent.

– Det eneste jeg kan gjøre er å spille. Jeg må bare være fokusert, og stå på videre. Jeg har gode spillere rundt meg som Virg og hele resten av laget, som jeg kan lære av og fortsette utviklingen.

– Det viktigste er at vi står med 12 poeng etter fire kamper. Jeg er glad for at vi har fått så gode resultater så langt, men nå handler det om å fortsette slik. Hver eneste kamp er unik. Vi har hatt ulike utfordringer i de fire kampene vi har spilt så langt, og det handler om å omstille seg.

– Leicester er ikke noe enkelt sted å komme til, men vi fortjente seieren til slutt. Det er tidlig i sesongen ennå, det vet vi alle, men vi ønsker å beholde flyten også etter landskampene.

– Alisson må ikke legge om stilen

Tabben til Alisson Becker stjal mesteparten av overskriftene etter 2-1 seieren på King Power Stadium, men Gomez er klar på at brasilianeren ikke må legge om stilen som en følge av kritikken han er blitt til del.

– Slik er spillestilen hans, og jeg tror alle ønsker at han skal fortsette slik.

– Han gir oss trygghet, slik at vi stoler på at vi kan spille oss ut, og han tar bort mye av presset for oss i forsvarsrekka. Alle har sin egen stil, og vi ønsker ikke at han skal forandre seg. Jeg tror han har selvtillit, og vil fortsette å spille slik som han har gjort.

– Som lag spiller vi for å holde buret rent. Det er grunnlaget ditt, for dersom motstanderen ikke scorer kan du ikke tape. Det kommer dog til å skje at vi slipper inn mål. Hovedsaken er hvordan vi reagerer på det.

– Vi hang ikke med hodet mot Leicester, og vi visste at vi kunne stå imot presset, og det er det viktigste. De tre poengene er viktigere enn å holde buret rent.

– Det handler om å få gode resultater. Vi kommer ikke alltid til å spille opp mot vårt beste, og da tar vi gladelig slike resultater som dette.

– Forrige sesong ville vi ikke alltid klart å vinne kamper som dette. Det ønsker vi å endre på denne sesongen. Dette kan vise seg å bli verdifulle poeng ved sesongslutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]