– Jeg trenger ikke å snakke om kvalitetene mine

Xherdan Shaqiri er sikker på at han kan forandre kamper for Liverpool.

14. sep 2018 kl 17.54 Johannes Steen

Xherdan Shaqiri, som kom til Liverpool i sommer, har ennå ikke fått kamper fra start i rødtrøya, men har hatt noen friske innhopp. Han tror han vil spille en større rolle utover sesongen.

– Jeg trenger ikke å snakke om kvalitetene mine. Folk vet hvilken spiller jeg er. Jeg kan forandre kamper, jeg kan vinne kamper med et skudd eller en pasning. Jeg tror det blir viktig i sesongen å ha den type spillere. Det kan være 0-0 etter 88 eller 90 minutter og kanskje er det da en spiller som kan gjøre en forskjell, og jeg er sikker på at jeg kan være den spilleren. Jeg ser fram til alle disse kampene, og viktigst av alt være suksessfull for laget.

Shaqiri understreker at han ønsker å starte heller enn å være en joker fra benken. Likevel er det viktigste å bidra til at laget er best mulig.

– Om jeg kommer inn fra benken vil jeg så klart hjelpe lagkameratene mine og klubben med å vinne titler, sier 13 millioners-mannen

– Ikke her for å være på ferie

Da Sveits banket Island 6-0 og da England slo sveitserne 1-0 på tirsdag fikk Shaqiri etterlengtede kamper fra start.

– Det er alltid bra for meg å spille kamper. De siste par ukene har ikke vært slik jeg har vært vant til i Stoke, men jeg er lykkelig her og vi kommer til å spille mange kamper, så jeg er avslappet, forsikrer Shaqiri.

– Alle spillere ønsker å spille en rolle. Jeg kom ikke hit for å være på ferie, jeg er her for å hjelpe klubben til suksess. Manageren vet hvorfor han hentet meg hit, og jeg har kvalitetene til å spille for dette laget. Det er ikke noe spørsmål for meg.

– Man kan bare være elleve spillere, men jeg jobber hver dag for å gjøre det vanskelig for manageren å velge. Konkurranse mellom spillerne er viktig i fotball, og gjør spillerne bedre. Det var likedan i Bayern Munchen, forteller Shaqiri som spilte i den tyske storklubben fra 2012 til 2015.

Beundrer Klopp som person

Shaqiri blir også spurt i hvilken grad det faktum at Jürgen Klopp er Liverpools manager spilte inn i avgjørelsen om å gå til klubben.

– Han ringte meg og ville ha meg, noe som er det viktigste. Da han ringte var det klart for meg at jeg ønsket å jobbe for ham. Jeg beundrer han som trener og person. Nå vil jeg gi tilbake det han har gitt til meg.

Det snakkes ofte om hvordan Klopps spillestil er fysisk krevende for spillerne både i kamp og trening. Det har ikke kommet som noe sjokk for den veltrente vingen.

Jeg visste allerede om hvordan han jobbet på banen og på trening fra Tyskland og har spilt mot ham flere ganger med Bayern Munchen. Sånn sett var det ingenting nytt. Det er klart at det er nye medspillere, ny klubb, men jeg visste hvor intenst det ville bli.

Du spiller som du trener, derfor er det viktig at vi trener godt og intenst, og for øyeblikket trener vi svært bra, sier 26-åringen.

Vil utnytte Tottenhams svakheter

Lørdag klokken 13:30 er det endelig Premier League-fotball igjen, og på Wembley venter Tottenham. London-laget har hatt en god start på sesongen, men røk på sesongens første poengtap og tapte 2-1 da Watford ble for sterke like før landslagspausen.

– Tottenham er for meg et veldig bra lag. Laget har spilt sammen i mange år nå. De gjorde ingen store overganger i sommer, så de vet hvordan de spiller med hverandre noe som er et stort pluss for dem. Når man har spilt sammen lenge kjenner man hverandre bedre på og av banen. Det kommer til å bli en vanskelig kamp, erkjenner Shaqiri.

Alle lag har svakheter, for ingen er perfekte. Tottenham har også svakheter, og de vil vi prøve å finne og utnytte til å score.

Hele intervjuet kan du se i videovinduet øverst i saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]