Før kamp i motstanderleiren:Pochettinos floke: – Han har ingen naturlige erstattere

To viktige forskjeller fra Liverpools braktap på Wembley for et år siden trekkes frem: Jürgen Klopps kjøp og Mauricio Pochettinos skadeproblemer.

14. sep 2018 kl 17.04 Arve Corneliussen

– Den store forskjellen fra i fjor er at Liverpool har forsterket seg. I tillegg mangler Spurs et par sentrale spillere på lørdag, konstaterer nestleder i Tottenhams Venner, Leif Konrad Borsheim.

Både Hugo Lloris og Dele Alli er ute for de liljehvite.

Førstnevnte erstattes av Michel Vorm, men sistnevnte er verre å erstatte for Pochettino. Erik Lamela har nettopp vært ute med en strekk på baksiden av låret, og er usikker til kamp. Heung-Min Son har deltatt i Asialekene for Sør-Korea, der han spilte åtte kamper på 26 dager. Selv har Son erklært seg klar til kamp, men hvorvidt Pochettino vurderer ham som kampklar er usikkert.

En annen potensiell erstatter, Moussa Sissoko, er også ute med skade. Til tross for den lange skadelisten, kan Pochettino stille med Eric Dier og Mousa Dembélé sentralt og med Christian Eriksen i Allis rolle.

– Vorm har vært solid hver gang han har fått sjansen. Det er nok en større svekkelse at Alli er ute. Spesielt hvis Son ikke blir klar og Lamela er ute, mener Borsheim.

– Hvis ikke de to er friskmeldte, har vi ingen naturlige erstattere for Alli i troppen akkurat nå. Det kan være han kjører en litt annen formasjon – enten Dier, Dembélé og Winks sentralt, eller at han velger to på topp i Llorente og Kane, spekulerer han videre.

Pangstart for Lucas

Selv om Tottenham ikke kjøpte en eneste spiller i sommer, har Klopp en spiller å se opp for som han ikke har møtt på før i sin tid på balløyen – Lucas Moura.

Den tidligere PSG-vingen har notert seg for tre scoringer i løpet av de fire første kampene, deriblant to borte mot Manchester United. Med Son usikker til kamp, er det Lucas som står for hurtigheten i Pochettinos angrep.

SJELDENT:
SJELDENT:  Mot Manchester United spilte driblesterke Mousa Dembélé 90 minutter. Det har den skadeplagede belgieren bare gjort seks ganger i Premier League dette kalenderåret, til tross for hans status som nøkkelspiller.

– Forrige sesong virket Lucas litt puslete og ikke helt klar for Premier League. Det ser ut som sommeren har gjort ham veldig godt, og at han har justert seg inn på Premier League-nivået og fysikken der, roser Borsheim.

– Han er ikke redd for å utfordre. Han kommer seg ofte forbi, og skaper overtall med finter og driblinger, tilføyer han.

I tillegg har Spurs en Harry Kane som plutselig begynte å score mål i august, og en Eriksen som viste gnistrende form da Danmark spilte mot Wales.

Borsheim mener det blir avgjørende for Klopp å begrense de offensive spillernes tid med ballen.

– Det pleier ikke Liverpool å gjøre, men i førsteomgangen i på Wembley og andreomgangen på Anfield forrige sesong fikk Spurs dominere spillet mye. De fikk god tid. Da er det ikke mange som er bedre enn dem i England, slår han fast.

Trege backer

I motsatt ende trekker han frem Spurs' backers tempo som noe Klopp kan utnytte på Wembley.

Pochettino kan velge å stille med hurtige Serge Aurier og Danny Rose, men treffer London Evening Standard på deres lagoppstilling, er det Kieran Trippier og Ben Davies som er argentinerens breddeholdere i forsvaret.

– Liverpool er ekstremt gode på overganger. Vi har ikke de kjappeste backene, og Spurs vil nok angripe og stå høyt på hjemmebane. Overgangene er kanskje Liverpools beste sjanse til å ta dem, mener Borsheim.

Men:

– Velger han å gå for Sánchez, Alderweireld og Vertonghen, har han litt bedre dekning, påpeker han.

– Hva er følelsen din foran kampen?

– Jeg opplever det som en helt åpen kamp, men en Spurs må vinne. Liverpool har full pott. Det kan gå begge veier, svarer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]