På det 58. forsøket satt den for Wijnaldum

Det var Gini Wijnaldums første scoring i Premier League utenfor St. James’ Park og Anfield.

16. sep 2018 kl 11.58 Arild Skjæveland

Gini Wijnaldum ble hentet til Liverpool som en offensiv midtbanespiller, som hadde scoret 11 Premier League-mål for Newcastle i 2015/16-sesongen. Samtlige hadde kommet på St. James’ Park.

I Liverpool har han en litt annen rolle, men hadde før gårsdagens scoring sju ligamål for klubben – samtlige på Anfield.

På 58. forsøk

Kampen mot Tottenham på Wembley var Gini Wijnaldums 58. bortekamp i Premier League. Da han steg opp og headet ballen høyt i mål etter hjørnesparket var det hans første bortescoring i ligaen.

Han har scoret på bortebane for Liverpool tidligere. Han scoret det andre målet i 4-2 kampen i Champions League-semifinalen mot Roma i vår.

Før han kom til engelsk fotball hadde han scoret 67 mål i karrieren, og 33 av scoringene kom på bortebane – så det er kun i Premier League dette har vært et problem.

Fornøyd målscorer

Gini ble intervjuet av Liverpoolfc.com etter kampen.

– Det var et fint sted å få mitt første mål på bortebane, mot et stort og godt lag. Vi har vunnet fem kamper og ønsker å forlenge den rekken. Jeg er glad for at jeg kunne hjelpe laget til seier med et mål, sier Wijnaldum.

– Vi hadde mange store sjanser, og kunne ha scoret flere dersom den siste pasningen hadde stemt. Det var nedsiden med kampen for vår del, men vi spilte en god kamp. Vi forsvarte oss bra, og skapte mange sjanser, sier han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]