Dette skriver avisene«Det var utklassing, og Liverpool burde ha vunnet med tre eller fire mål»

Liverpool vant fullt fortjent på Wembley.

16. sep 2018 kl 10.43 Arild Skjæveland

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Liverpool utklasset Spurs, og har fortsatt full pott i Premier League.

Dette bekreftet Liverpools status i tittelkampen – de er kredible utfordrere. Defensivt holdt de roen, tok duellene, viste klasse og var solide. Alt stammer fra deres kjempe, Virgil van Dijk. På midten var de energiske. Hvem hadde sett for seg at Gini Wijnaldum skulle utspille Christian Eriksen og Mousa Dembele, og vise seg som en målscorer på bortebane og en strålende nummer 6?

Det eneste som ikke stemte var avslutningene. Dette skulle vært langt mer komfortabelt enn 2-1, og selv det kan ses på som positivt. De kan vinne når Mohamed Salah sløser med sjansene. Når Harry Kane gjør det, virker det ikke som at Spurs kan det samme.

Spurs måtte vente til to minutter på overtid for sin scoring. Innbytter Erik Lamela kontrollerte ballen og avsluttet på volley etter en corner. Tottenham presset, men Sadio Mane jobbet hjem og stoppet Son Hueng-Min, James Milner taklet Lucas Moura, mens Jordan Henderson og Wijnaldum hadde viktige headinger i forsvar. Det virker som at dette laget har blitt glad i å forsvare seg, og det er takket være Van Dijks eksempel.

Les hele hos The Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

11 måneder etter å ha blitt ydmyket av Tottenham på Wembley, snudde Liverpool det andre vei på strålende vis. Jürgen Klopp utfordret spillerne til å vise hvor langt de har kommet siden den vonde ettermiddagen i hovedstaden, og de leverte.

En femte strake seier forlenget de helrødes beste start på en sesong siden 1990, mens de fortsetter å sette tempoet i Premier League. Denne seieren vil gi ytterligere tro på at de kan bli der. Progresjonen under Klopp forrige sesong, sammen med sommerens ambisiøse overgangsvindu, har gjort Liverpool til genuine tittelutfordrere. Nå har de vist det. Store ord har blitt backet opp av prestasjon.

Dette var en stor seier. Liverpools første på bortebane mot en topp seks-rival siden de vant på Stamford Bridge for to år siden. Den største testen så langt i karriere ble passert med glans. Det var en perfekt måte å starte den sesong-definerende perioden laget nå skal inn i de neste tre ukene, med tre turneringer. Liverpool har momentum, og vil se frem mot tirsdagens Champions League-start mot Paris Saint-Germain.

Resultatet flatterte Spurs, som virkelig ble utkjempet og utklasset. Liverpool dominerte fra start til slutt, og det var bare dårlige avslutninger og svake avgjørelser i avgjørende situasjoner som reddet Mauricio Pochettinos lag fra å bli knust.

Les hele hos Liverpool Echo

FEIRER:
FEIRER:  Trent Alexander-Arnold med Roberto Firmino etter 2-0-scoringen.

Matt Law, The Telegraph

Jürgen Klopp sto med armene over hodet og klappet for sine spillere kort tid etter pause på Wembley. Laget hans ledet kun med ett mål, men det virket som at manageren allerede var klar over at de her ville få til noe. En femte strake Premier League-seier fulgte, etter at Roberto Firmino la på til 2-0 etter Gini Wijnaldums scoring i første omgang. Liverpool viste at de denne sesongen kan måtte regnes med.

Det er selvsagt fortsatt tidlig, men dette var en stor seier på en stadion der Liverpool tapte 4-1 forrige sesong. Årets tittelkamp kan bli avgjort av hvilket lag som vinner de interne kampene i topp seks, og Klopps lag har fått en god tidlig start.

Liverpool var så mye bedre at de burde ha vunnet med tre eller fire mål, men det ble nervøst på slutten da innbytter Erik Lamela scoret på overtid. Det vil være fint for Klopp å vite at spillerne hans fortsatt kan bedre, og være mer kliniske.

Les hele hos The Telegraph

Barney Ronay, The Guardian

Liverpool var solide i samtlige posisjoner. Kombinasjonene satt, og alle som startet kampen hadde den samme intelligensen, farten og aggresjonen. Det var en del gode bevegelser til tider fra Sadio Mané og Roberto Firmino. Det virker som at sistnevnte fortsatt tror at han bare låner spiss-plassen, og derfor må ofre alt hvert sekund han er på banen før noen ber om å få den tilbake. Ingen må fortelle ham at den er hans helt enda.

Men dette var først og fremst om det kollektivet. Viljen til de i røde drakter. Det var disse kvalitetene heller enn en strålende individuell prestasjon som sørget for at Liverpool vant, og med det har fem seire av fem mulige fra starten av sesongen for første gang siden 1990. Bare én av de seirene har vært komfortable. Tre har kommet på bortebane.

Seks forskjellige spillere har scoret. Ingen kommer til å matche Manchester City når det kommer til spillestil eller offensive ressurser når det kommer til å vinne komfortabelt, men dette laget har noe annet i Jürgen Klopps tredje fulle sesong. Liverpool fungerer.

Les hele hos The Guardian

Har du innspill til journalisten?
[email protected]