Robertson er ny Skottland-kaptein

– Det er antakeligvis høydepunktet i min karrière, sier skotten med den eventyrlige karrièren.

3. sep 2018 kl 19.58 Johannes Steen

Mandag slapp det skotske fotballforbundet nyheten om at Andy Robertson følger i fotsporene til spillere som Greame Souness og Gary McAllister, ved å bli utpekt som kaptein for det skotske landslaget.

– Det er en stor ære for meg og min familie, en stor dag for oss, sa Robertson om forfremmelsen.

– Jeg gelder meg til å lede laget ut på fredag, og å lede de ut i framtiden. Det er antakeligvis høydepunktet i min karrière. Jeg ser fram til å prøve å lede dette landet tilbake til store turneringer.

Fra amatørfotball til landslagskaptein på fem år

Veien til å være kaptein på landslaget har på ingen måte vært rett fram for 24-åringen.

Da Robertson var 15 år gammel ble han frigitt fra Celtic på grunn av at han var for liten i vekst. Da han begynte sin seniorkarriére som 18-åring var det for amatørklubben Queens Park i skotsk tredjedivisjon. Også da han kom til Liverpool sommeren 2017 for 8 millioner pund, var det mange kritiske røster som mente man burde hentet et større navn.

Han slet med å etablere seg på laget i starten, men sesongen 2017/18 ble en personlig suksess for skotten som kronet den med å spille finale i Champions League.

– Karrièren hans er eventyr-materiale

Skottlands manager Alex McLeish er forbløffet over den eventyrlige karrièreveien til venstrebacken.

– Historien om hans karrière er eventyr-materiale. Når du tar i betraktning at han har hatt noen tilbakeslag, så er det et prakteksempel på en ekte skotte som aldri gir opp.

McLeish var ikke i tvil om at Robertson var den rette til å være kapteinsbindet.

– Andy var en enestående kandidat. Hans løft hos Liverpool og på landslaget var sensasjonelt. Han er enormt profesjonell. Jeg vet om mange spillere som inspirerer hverandre og Andy er en inspirerende figur.

Flere av Liverpool-spillerne har benyttet anledningen til å gratulere Robertson – med en dose humor

Har du innspill til journalisten?
[email protected]