Trent gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag

Den unge sidebacken er fast inventar på et Liverpool-lag der harmonien råder både på og utenfor banen.

21. sep 2018 kl 13.17 Einar Kvande

Tottenham Hotspur og Paris Saint-Germain var de første hindrene i en rekke med sju kamper på 22 dager for Trent Alexander-Arnold og hans lagkamerater. Begge testene ble bestått med glans.

– Du gleder deg til å komme på trening hver dag sammen med de andre spillerne. Du hadde ønsket å spille kamp hver dag om det hadde vært mulig.

Slik oppsummerer Trent Alexander-Arnold hvordan det er å være Liverpool-spiller for tiden, i et intervju med Sky Sports.

– Du ønsker at snøballen skal fortsette å rulle, og at den gode formen skal vedvare. Ventetiden mellom kampene føles lenger enn når ting ikke går så bra. Vi er bare spente på neste kamp, og fokuserer på dem, fortsetter han.

– Forrige sesong hadde vi en nådeløs trio på topp, som rev motstanderlagene istykker. Nå føles det som vi er mer solide over hele fjøla. Det føles som vi er stabile, og vanskelige å få has på. Vi scorer ikke like mange mål som i fjor, men samtidig slipper vi inn færre. Vi viser at vi kan vinne 1-0, og vinne stygt på bortebane, noe som vi egentlig ikke har vært istand til tidligere, så dynamikken i laget er blitt annerledes. Vi får resultater på andre måter.

Kamp nummer 50

Den unge sidebacken hadde god kontroll på Neymar og hans lagkamerater tirsdag kveld. 19-åringen spilte sin kamp nummer 50 for klubben i 3-2 seieren over PSG. Han er kommet langt siden debuten i oktober 2016.

– Alt ved spillet mitt er bedre nå enn det var da. Det føles som jeg er mye mer moden i forhold til valgene jeg tar ute på banen, og det er takket være manageren og mine lagkamerater, som hjelper meg hver dag, sier han.

– Klopp ønsker å få det beste ut av alle spillerne på laget, og han er ærlig. Det er en side ved ham jeg liker, ærligheten hans. Han sier ting som de er. Det er bra, for da vet du at det han sier er sannheten, og du kan lytte til det, og forholde deg til det. Måten han gjør ting på er perfekt. Han vet når han skal være streng, og han vet når han skal legge armen rundt deg og hjelpe deg gjennom en tøff periode. Jeg har selv opplevd dette flere ganger, og det hjelper meg virkelig til å få fremgang.

Lærte mye av finalen

Alexander-Arnold fikk allerede som tenåring oppleve å spille i en Champions League-finale. Det er ikke så mange forunt.

– Jeg har alltid elsket Champions League. Det gjorde jeg hele oppveksten. Nå har jeg fått spille i turneringen, og det var en utrolig opplevelse å komme helt til finalen og få spille den forrige sesong. Det har hjulpet alle, for jeg tror ikke det er så mange av spillerne i vår tropp som har opplevd noe slikt tidligere. Du lærer utrolig mye av en slik finale, om hvordan den kan vinnes og hvordan du skal opptre. Derfor skal vi stå på videre, slik at vi forhåpentligvis kommer enda et hakk høyere denne sesongen.

Ung forsvarsrekke

Liverpool har en ung forsvarsrekke. Foruten 19 år gamle Alexander-Arnold, er Joe Gomez bare 21 år gammel.

– Han er en topp spiller, noe han viste med en gang han kom inn på laget. Han fikk en alvorlig skade som gjorde at han var ute av spill i lang tid. Nå har han slått tilbake, og har funnet tonen med Virgil i midtforsvaret.

– Alle lag som skal lykkes behøver en stabil bakre firer, som ikke endres for mye. Det har manageren tatt hensyn til så langt denne sesongen. Vi har ikke rotert mye, og dermed skaper vi sterkere relasjoner mellom hverandre for hver kamp vi spiller, og det er virkelig til hjelp.

Ser opp til Van Dijk

27 år gamle Virgil van Dijk er eldstemann i forsvarsrekka. Hans trygge opptreden betyr mye for Alexander-Arnold.

– Alt han gjør, blir gjort med selvtillit. Han viser ute på banen at han er trygg på alt han gjør, og han blir ikke skremt av noe. Dette har spredt seg til resten av laget nå. Han tar med seg ballen ut bakfra, og spiller med stor ro og selvtillit. Han er rett og slett en utrolig god spiller, som vi alle ser opp til.

Visekapteinen imponerer

En annen spiller som Alexander-Arnold ser opp til er veteranen James Milner.

– Han er den mest stabile spilleren jeg noen gang har trent eller spilt sammen med. Jeg har aldri sett ham gjøre en dårlig treningsøkt, eller spille en dårlig kamp. Han er så pålitelig, og så allsidig i tillegg. Han har alt du vil at en medspiller skal ha.

– Han ofrer seg for laget hele tiden. Han jobber non-stop, og slutter aldri å løpe. Han er en flott kar å ha på laget. Når vi blir presset vil han sette inn en takling som oppildner alle de andre på laget. Han gir laget den energien som trengs.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]