Spillerbørs:Vant midtbanekrigen anført av Wijnaldum

Wijnaldum blir bare bedre og bedre for hver kamp han spiller i rødt. Mot PSG var det nesten ikke noe å trekke. Nederlenderen var Liverpools bestemann, etter vår mening.

18. sep 2018 kl 23.37 Tor Sandø

Alisson Becker 7

Gjør jobben som skuddstopper da Neymar og Cavani kom på sin første sjanse etter et drøyt kvarter. Hadde ingen mulighet på de to målene han slapp inn. Utover det ikke satt på de store prøvene.

Trent Alexander-Arnold 7

Unggutten hadde tydeligvis fått beskjed om å slå raskt inn hver gang han fikk sjansen. Han holdt seg ganske slavisk til denne planen. Traff med noe, men langt fra med alt. Som vanlig gode bidrag offensivt, Flink til å være et pasningsalternativ. God mulighet på frispark mot slutten.. Har utviklet høyrebackjobben veldig. Nesten indreløper når han er i angrep.

Joe Gomez 7

Kom også han til en god scoringsmulighet tidlig. Litt slurvete i pasningsspillet som kunne skapt farligheter når PSGs angrepsrekke var på tokt. Vant kampens viktigste duell på hodet da PSG-skytset var på full fart inn i feltet drøyt ti minutter før slutt. Har spilt seg godt inn i midtstopperplassen ved siden av van Dijk.

Virgil van Dijk 8

Hadde Liverpools første sjanse da han fikk sjansen etter corner. Skuddet var godt og var nær nettkjenning. Får gult kort etter en takling av Mbappe i første omgang. Spiller med en fantastisk ro i Liverpools midtforsvar og er enda en gang forsvarssjefen med stor F. Veldig god til å angripe når han kan og forsvare seg når han må. Endelig, endelig har vi en mann som han der bak.

Andy Robertson 7

Flere gode inngripener når PSG-angriperne markerte seg foran Liverpools mål. Og så er det innlegget til Sturridge sitt ledermål da. Det burde vært malt. Hadde noe problemer med raske, eksposive Mbappe innimellom, uten at det trekker nevneverdig ned. Skotten var god han og kommer også han med gode bidrag offensivt.

James Milner 8

Engelskmannen er en evighetsmaskin på midten. Hvor henter han alle kreftene fra? Bidrar godt når det skal takles og gikk heller ikke av veien for å prøve skuddfoten. Nær nettkjenning tidlig. Dekket et stort område på midten i dag. Sikkerheten selv da han scoret fra straffemerket foran The Kop. Hele mannen så veldig selvsikker ut da. Viser litt menneskelighet og blir innimellom litt preget av alle kilometrene, men det skal da bare mangle.

Jordan Henderson 8

Markerte seg fra første minutt gjennom en knallhard takling av Cavani. Kapteinen er flink i presset, god til å tette de rommene som oppstår. God i duellspillet og god til å balansere midten offensivt og defensivt. Gjorde midtbanetrioen fullkommen.

Georginio Wijnaldum 9

Nederlenderen er i storform og overalt på gresset i dag. God til å plassere seg, flink til å slå i rommene, god til å takle. Ble tatt da Milner scoret fra straffemerket. Spiller som en klassisk 5er på Liverpools midtbane og blir bedre og bedre for hver kamp. Nesten ingenting å trekke for.

Mohamed Salah 6

Kanskje ikke helt den samme giftigheten og gjennombruddskraften som forrige sesong. Arbeidsforholdene vanskelig da, når han stadig har tre-fire forsvarer rundt seg med det samme han får ballen. Hadde noen gode involveringer og noen fantastiske cornere i førsteomgangen, men litt for stor feilprosent fra egypteren i dag. Drøyt fem minutter før slutt og like etter den grove feilpasningen som førte til PSGs utlikningen, ble han erstattet av Shaqiri.

Daniel Sturridge 8

Viser alle hvilken fantastisk spiss han er når han lurer seg mellom PSGs stoppere og header Robertsons innlegg Liverpool i ledelsen etter en knapp halvtime. Sturridge får muligheten for Firmino og gjør en meget god figur i dag. Avblåst for angrep på keeper da alle trodde Salah hadde gitt hjemmelaget 3-1. Hadde en kjempesjanse like etter på en heading. Byttet ut 20 minutter før slutt for mannen han erstattet, Firmino. Skal bli vanskelig å utelate mot Southampton på lørdag.

Sadio Mané 7

Får seg en smell tidlig. Beit først tennene sammen, fortsatte, fikk en kjenning og bestemte seg igjen for å fortsette. Kan nesten virke litt giddesløs og lat i perioder, men bare gi ham ballen. Da eksploderer senegaleseren og gjør livet surt for ethvert forsvar. Gjør nesten 3-1 da han kom igjennom og skjøt fra skrå vinkel.

Xherdan Shaqiri

Erstattet Salah fem minutter før slutt og gjorde sine saker bra på vingen. Aggressiv og god i den viktige jakten på tre viktige gruppespillpoeng.

Roberto Firmino

Fikk være med på Champions League-festen han også. Virket ikke nevneverdig plaget av øyeskaden han pådro seg i Tottenham-kampen. På beste Firmino-vis lurer han sin oppasser og skyter seiersmålet knallhardt i PSG-buret foran jublende bortefans som trodde de skulle få med seg poenget hjem. For en fotballspiller. Takk, Roberto!

Fabinho

Spilte det siste overtidsminuttet for Mane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]