– Vi fortjente å vinne

Jürgen Klopp synes laget hans gjorde en svært bra kamp på en vanskelig bane.

30. sep 2018 kl 10.39 Johannes Steen

Liverpool lå lenge under før Sturridges perlemål, men hadde gjennom kampen en rekke små og store sjanser til å få en utlikning. På pressekonferansen etter kampen var Jürgen Klopp klar på at man skapte mer enn nok til at man kunne ha vunnet kampen.

– Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan spørre meg om det (om man fortjente det ene poenget)? Nei, så klart må jeg si at vi fortjente et poeng. Vi fortjente å vinne!

– Alt er bra med resultatet. Begge lag fortjente et poeng, vi hadde bare flest sjanser, slik vi hadde på onsdag.

– Chelsea er et supert lag og det er ganske vanskelig å spille mot dem, men jeg synes vi gjorde det på en veldig imponerende måte for å være ærlig.

Fornøyd med forsvaret

Klopp får spørsmål om han er skuffet over at man sløste med sjansene.

– Skuffet? Jeg er ikke sikker. Det er sånn fotball er, sånn livet er. Et godt fotballag, som vi er, skaper sjanser. Noen ganger bruker du de, andre ganger bommer du, sånn er det.

– Vi er alltid nærmere å score neste gang enn vi ville vært dersom vi ikke hadde sjanser. Jeg snakket mye om Chelsea og hvor gode de er, men vi forsvarte oss briljant.

Og vi spilte god fotball også. Å komme i disse situasjonene inni boksen er ikke enkelt mot et lag som Chelsea, og fortsatt gjorde vi det seks-syv ganger.

– Det går helt fint for meg. Jeg vil at vi skal respondere, reagere, prestere. Men i dag så jeg en veldig god forestilling fra laget mitt i en vanskelig kamp etter å ha tapt mot dem på onsdag.

Det var etter en like over halvspilt førsteomgang at Eden Hazard kombinerte lekkert med Chelsea-midtbanen og fikk ballen forbi et Liverpool-forsvar på bakbeina.

– Vi ga dem én skikkelig sjanse, de utnyttet den og vi utnyttet ikke våre. Sånn er livet. Men så lenge vi skaper sjanser som i kveld, vil vi vinne fotballkamper.

Har ikke sett Sturridge i bedre form

– Noen ganger er det små marginer. For tre dager siden hadde han en liknende situasjon og traff tverrliggeren.

– Han er en fantastisk fotballspiller, han hadde en full pre-season og han er i den beste formen så lenge jeg har kjemt ham. Så enkelt er det.

– Det er veldig kult, jeg er så glad på hans vegne. Han jobber hardt og er en god gutt. Da han kom inn i garderoben etter rundt 20 minutter, ble det rimelig høylytt! Guttene var så glade. Han er virkelig i en bra flyt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]