– Vi tror vi kan vinne alt denne sesongen

Virgil van Dijk avslører at det ikke er noe i veien med selvtilliten i Liverpool-troppen.

20. sep 2018 kl 11.17 Einar Kvande

I et intervju med Neil Jones i Goal.com legger Virgil van Dijk lista høyt. Etter seks seiere på de seks første kampene er målet å vinne alt.

– Dersom du går ut på banen og ikke tror du kan vinne, kan du like gjerne bli hjemme, sier nederlenderen kontant.

Dersom du går ut på banen og ikke tror du kan vinne, kan du like gjerne bli hjemme!Virgil van Dijk

– Du må ha tro på deg selv, og du må ha tro på alle på laget ditt. Jeg har all den troen som finnes på dette laget, fortsetter han.

– Jeg elsker det jeg er med på nå. Se på laget vi har, se på troppen vi har. Spillere som ikke engang kommer med i kamptroppene har så mye potensiale og så mange kvaliteter. Det sier mye om laget vårt.

– Til syvende og sist handler det selvsagt om hardt arbeid, og å sørge for at alle stiller opp for hverandre. Vi begynte med dette i preseason. Forhåpentligvis kan vi fortsette slik. Vi har fått en god start. Det vil komme en dag hvor vi får en nedtur også, men da handler det om hvordan vi reagerer på det. Og jeg er ikke bekymret for det.

Legger lista høyt

Van Dijk er ikke redd for å legge lista høyt, selv om Liverpool på fjerdeplass endte hele 25 poeng bak ligavinner Manchester City forrige sesong.

– Alle er opprømte. Alle føler seg i bra form. Alle ønsker å være en del av dette, sier midtstopperen.

– Vi vet at sesongen er veldig lang. Vi har fire turneringer vi skal spille i. Vi ønsker å vinne alle. Det er slik vi tenker. Ellers kunne vi ha kastet inn håndkledet.

– Du må være ambisiøs. Med størrelsen på denne klubben og folkene vi har her, og historien til klubben, ønsker vi å gjøre et forsøk på å vinne alt. Det blir vanskelig, ja det blir veldig vanskelig å gjøre det, men dere skal vite at vi skal forsøke. Det er den eneste måten å gjøre det på.

– Vi ønsker å konkurrere på alle fronter, slik vi gjorde det forrige sesong. Vi ønsket å starte bra denne gangen. Nå har vi fått en god start på sesongen, men vi har ikke vunnet noe som helst ennå. Vi må fortsette slik hver eneste uke, og prestere hver tredje dag nå.

– Vi må være klare. Men dette er en fin tid å være Liverpool-spiller. Du ønsker å spille i disse kampene, du ønsker å spille mot disse klubbene som vi skal møte. Du ønsker å spille på øverste nivå. Så da må du sette pris på at du får det.

Møter gamle lagkamerater

Neste oppgave for Van Dijk og hans lagkamerater er kampen mot hans forrige arbeidsgiver, Southampton.

– Jeg har trivdes her helt siden jeg kom hit, sier 27-åringen som fikk sin drømmeovergang i januar.

– Jeg ønsker å vinne ting. Jeg ønsker å skape minner her, og skrive historie også, sammen med alle disse spillerne. Sesongen har akkurat startet. Vi har startet bra. Vi trenger ikke å ta noe for gitt. Vi må bare fortsette å jobbe hardt og være ydmyke.

– Det var en grunn til at vi kom helt til Champions League-finalen forrige sesong. Vi burde bli respektert for det vi oppnådde. Men dette er en ny sesong, og alle startet med blanke ark. Det gjør vi foran hver kamp.

– Nå er vi ferdige med PSG-kampen, og i helgen møter vi Southampton. Deretter skal vi spille mot Chelsea i ligacupen. Vi må forbedre oss hele tiden, men samtidig nyte kampene. Som spiller ønsker du å spille i disse kampene på aller høyeste nivå.

– Vi kan ikke se for langt frem. Vi må holde beina godt plantet på bakken, og fortsette å jobbe hardt. Vi må være ydmyke, for på lørdag vil vi få en veldig tøff kamp mot Southampton, deretter to tøffe kamper mot Chelsea. Så møter vi Manchester City. Selv skal jeg spille mot Tyskland og Belgia i Nederland etter dette. Så det handler bare om å fortsette. Hver uke nå er det forberedelser til en ny kamp. Hver tredje dag spilles det kamp. Det er den eneste måten å gjøre det på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]