Cupene stjeler oppmerksomheten

Liverpool U18 leder serien, men denne uken vil fokuset være på FA Youth Cup og Premier League Cup.

21. jan 2019 kl 11.24 Einar Kvande

Liverpool U18 møter Accrington Stanley i fjerde runde i FA Youth Cup i kveld, mens Barry Lewtas sitt mannskap deretter skal ut i kvartfinale i Premier League-cup mot Manchester United senere i uken.

U18-laget startet 2019 med å slå Sunderland 1-0, og klatre til topps på tabellen.

– Det ble en vanskelig kamp, hvor vi hadde ballen hele tiden og slo masse pasninger på deres banehalvdel, men det tok oss en stund å bryte dem ned. De blokkerte våre angrep hele tiden, men til slutt ble det definitivt en fortjent seier. Men vi måtte jobbe hardt for den, sier Lewtas til Liverpoolfc.com.

– Guttene gjorde det bra. Vi har en stor tropp, og alle er klare til å spille. De som kommer inn tar derfor vare på sjansene sine. Vi har en del skader for øyeblikket, men de spillerne som kom inn som erstattere mot Sunderland gjorde det bra, legger U18-manageren til.

Cupuke

Men nå er Sunderland-kampen et tilbakelagt stadium, og Lewtas fokuserer på de to cupkampene denne uken.

– Dette er en viktig uke for oss, med kamper både mandag og lørdag. Vi ser ikke for langt fremover. Hovedfokus nå er Accrington Stanley. Guttene ser veldig frem til kampen. FA Youth Cup er en prestisjefull turnering, som guttene ønsker å komme langt i. Vi vet det blir en skikkelig utfordring, sier Lewtas.

Kampen spilles i St Helens, med avspark klokken 20.00 mandag kveld.

– Det er fine fasiliteter i St Helens, og gressmatta blir godt tatt vare på. Vi liker å spille der.

I Premier League Cup senere i uken er det Manchester United som er motstander.

– Alle kamper mot Manchester United er viktige kamper, det spiller ingen rolle om det er i ligaen eller i en treningskamp. Dette er en kvartfinale, og da blir det litt ekstra rundt kampen. Det blir en spennende uke, som jeg gleder meg til.

Clayton ute med skade

Tom Clayton er ute med skade, og dermed hviler mye ansvar på Rhys Williams i de bakre rekker.

– Tom og Rhys er to av våre eldre spillere, som spiller i posisjoner hvor man har mye ansvar. Begge har tatt et steg opp denne sesongen, både med og uten ball. Tom vil være ute med skade en stund nå, og da blir det Rhys sin jobb å hjelpe sin nye makker. Rhys vil være viktig for oss i andre del av sesongen. Det er synd for Tom at han ble skadet, men det vil gi en annen spiller muligheten. Vi har folk som Remi Savage og Morgan Boyes, to venstrebeinte spillere som venter på å få sjansen. Rhys vil definitivt hjelpe dem, sier Lewtas.

Keeper fikk trene på Melwood

U18-keeper Vitezslav Jaros fikk nylig trene med førstelaget på Melwood i noen dager.

– Han har hatt en god sesong, og har gjort det veldig bra for oss. Hans distribusjon av ballen er et stort pluss, da han starter spillet bakfra for oss. Han kan slå lengre pasninger opp på topp også. Han er rolig og trygg med ballen. Vi har en keeper som kan holde oss inne i kamper hvor vi sliter. Det var en fin erfaring for ham å få trene på Melwood, avslutter Lewtas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]