Går gratis til sommeren:«Dersom Ramsey skulle bli i Premier League vil han til Liverpool»

Men det er Juventus som leder i jakten på Arsenals midtbanespiller.

10. jan 2019 kl 19.37 Arild Skjæveland

Onsdag kveld rapporterte den italienske transferguruen Gianluca Di Marzio at Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey var på vei til Juventus. Den italienske storklubben skal være enig med waliseren om en avtale verdt 36 millioner pund over de neste fem årene.

Som Emre Can forrige sommer, er Ramsey nå Bosman-spiller til sommeren. Han vil få en lønn på £140,000 i uken etter skatt dersom han aksepterer tilbudet fra den italienske storklubben.

Ville valgt Liverpool

David Ornstein er journalisten som har alltid best innsikt i hva som foregår i Arsenal. BBC-journalisten kan sammenlignes med hva Paul Joyce er for Liverpool-nyheter.

Ifølge Ornstein stemmer det at Juventus nå er favoritter til å sikre seg 28-åringen, men han har ikke tatt noen endelig avgjørelse, og vil vurdere tilbud fra flere europeiske toppklubber. Paris Saint-Germain, Bayern München og Inter er andre klubber som skal være med i kampen.

Det har også kommet forespørsler fra engelske klubber, og dersom Ramsey velger å bli i Premier League, vil han foretrekke en overgang til Liverpool, ifølge Ornstein.

Det virker dog mest sannsynlig at han kommer til å dra utenlands – og når han har bestemt seg vil han skrive under på en kontrakt og ha den medisinske sjekken senere denne måneden.

Ingen stor sesong for Can

Forrige sommer mistet Liverpool Emre Can til nettopp Juventus på Bosman. Juventus topper Serie A med 53 poeng på 19 kamper, og har enda ikke tapt. De er også videre til Champions League – men den tyske landslagsspilleren har ikke hatt noen stor sesong.

LITE SPILLETID:
LITE SPILLETID:  Emre Can har spilt lite for Serie A-klubben denne sesongen.

Han har fått spilletid i 13 av 19 ligakamper, men kun seks av dem har vært fra start. I Champions League har han vært involvert i tre av seks kamper – men har enda ikke vært i startoppstillingen.

Totalt har det blitt med 769 minutter på banen på en halv sesong for Juve. I overkant av åtte kamper totalt om det regnes om til 90-minuttere.

Can var i Liverpool i fire sesonger, før han ikke ville forlenge og dro til Italia. Can vil tjene 35 millioner pund over fire år, mens agenten hans fikk 14,5 millioner pund, ifølge Gabriele Marcotti i The Times.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]