Ukens mest omtalte Liverpool-spiller tjener 1500 kroner i uka

Hoever kostet de helrøde under en million kroner.

10. jan 2019 kl 17.03 Arild Skjæveland

På mandag fikk Ki-Jana Hoever sin debut for førstelaget. Forsvareren fyller ikke 17 år før 18. januar – og ble klubbens tredje yngste spiller i historien.

Liverpool fikk ikke nederlenderen uten kamp. Chelsea, Manchester City og Manchester United var blant klubbene som jaktet unggutten, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Hoever og familien ble invitert over til Merseyside, der de fikk en omvisning på akademiet av Alex Inglethorpe og støtteapparatet på akademiet. De fikk også en tur innom Anfield og troférommet – men det som gjorde at valget falt på Liverpool var Jürgen Klopps vilje til å satse på ungdommen.

Trent Alexander-Arnold ble trukket frem som det perfekte eksempel på veien inn på førstelaget under tyskerens ledelse.

Tjener 1500 kroner i uka

Liverpool måtte betale Ajax 100.000 euro for Hoever. I underkant av én million kroner.

DEBUTERTE:
DEBUTERTE:  Ki-Jana Hoever fikk sin debut mot Wolves.

16-åringen kan ikke signere proffkontrakt før han fyller 17, og tjener for tiden 145 pund i uken – ca 1500 kroner. Han får heller ikke bonus for kamper spilt, ifølge Pearce.

Mohamed Salah er Liverpools best betalte spiller med £200,000 i uka – nær 2,2 millioner kroner.

Den tidligere Ajax-spilleren tar engelskkurs, bor i Liverpool, og foreldrene kommer over for å besøke ham hver helg.

Måtte markere Salah

Hoever startet i U18-troppen, og ble så flyttet opp til U23, der han fikk mye skryt – spesielt for prestasjonen sin mot Everton før jul.

Etter skadene til Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez og Joel Matip i tidlig desember ble han flyttet opp til Melwood. Ifølge Pearce fikk han oppgaven om å markere Mohamed Salah i en treningskamp.

«Han måtte markere Mohamed Salah i en treningskamp, og medspillerne ble sjokkert over hvor bra han håndterte den egyptiske angriperen. Han har vært med førstelaget siden», skriver Echo-journalisten.

Han skriver videre at Ki-Jana var grunnen til at Jürgen Klopp godtok Nathaniel Clyne sitt ønske om å bli utlånt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]