– Dersom spillerne ikke trodde på prosjektet, ville de ikke blitt her

Jürgen Klopp takker eierne for støtten han har fått.

19. jan 2019 kl 13.18 Arild Skjæveland

Liverpool kjemper om tittelen både i 2008/09-sesongen og i 2013/14-sesongen – men begge ganger var situasjonen slik at det var murring, og spillere som ønsket seg bort.

Nå har klubben fått alle sine største stjerner på langtidskontrakter, og Jürgen Klopp takker eierne for støtten han har fått for å få det til økonomisk.

– Kjøp av spillere er dyrt. Signering av spillere er dyrt. Forlenging av kontrakter med toppspillere er dyrt. Sånn er det bare, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– Det er det eierne har gitt oss muligheten til å gjøre. For å gjøre det trenger du penger. Det er fint, men på den andre siden så bruker de andre klubbene også mye penger, sier han.

Tror på prosjektet

Klopp mener spillerne hans tror på prosjektet. Ellers ville de har vært andre steder.

– Dersom spillerne ikke trodde på prosjektet, og ikke trivdes med å bo og jobbe her, så ville de ikke ha blitt her, sier han.

Det siste året har Liverrpool mistet både Philippe Coutinho og Emre Can. Coutinho gikk for en rekordsum til Barcelona, mens Can forlot klubben på Bosman og endte i Juventus i fjor sommer.

– Ja, vi mistet Emre som var en viktig spiller for oss, men vi kunne erstatte ham umiddelbart med Fabinho, sier Klopp.

– Overgangen til «Phil» gjorde at en spiller i verdensklasse forlot oss – men det ga oss muligheten til å kjøpe to spillere i verdensklasse. Slik er det av og til.

– Vi prøver alltid å ta det neste steget, og det ser det ut som vi har gjort, men jeg ønsker bare å snakke om denne sesongen. Det er den viktigste vi noen gang har spilt, fordi det er den sesongen vi er inne i nå. Det vil komme en ny sesong, og da må vi være klar for den også, sier manageren.

Liverpool - Crystal Palace spilles kl. 16.00, men sendes ikke direkte på norsk TV. Kampen sendes i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]