– Frustrerende å være frisk men aldri få tillit

Nathaniel Clyne har knapt spilt de to siste sesongene.

7. jan 2019 kl 08.40 Arild Skjæveland

I forrige uke ble Nathaniel Clyne lånt ut til Bournemouth, og han fikk sin debut på lørdag da laget røk ut av FA cupen etter å ha tapt 1-3 hjemme mot Brighton.

Uten å ha trent med lagkameratene gikk han rett inn på laget og spilte hele kampen på høyreback.

– Jeg er glad for å få spille 90 minutter, og ser frem til resten av sesongen. Jeg har gått halvannen sesong uten å spille fotball, og det er uvanlig for meg, for jeg er vant med å spille mye, sier den tidligere Southampton-backen til The Mirror.

– Denne muligheten dukket opp, og forhåpentligvis kan jeg spille så mange kamper som mulig og holde meg skadefri, sier han videre.

Frustrert

Clyne har totalt startet fire kamper, og kommet inn som innbytter seks ganger, de to siste sesongene for Liverpool. På sine to første sesonger hadde han 92 starter og ett innhopp.

En ryggskade og gjennombruddet til Trent Alexander-Arnold er grunnen til det, ifølge Jürgen Klopp. 27-åringen innrømmer at han har vært frustrert over situasjonen.

– Det er veldig frustrerende. Når du vet at du er frisk og spilleklar, er det litt skuffende når du aldri blir tatt ut på laget. Jeg ville heller gå ut og finne en annen klubb som kunne gi meg muligheten til å spill kamper, og det er grunnen til at jeg er her. Jeg vil bare spille, og ta det steg for steg.

Var på vei til Cardiff

Cardiff-manager Neil Warnock er rasende på både Clyne og Liverpool FC etter at spilleren endte i Bournemouth. Eddie Howe kom inn helt på tampen.

– Jeg fikk en telefon fra agenten min som sa at jeg måtte pakke og gjøre meg klar til å dra. Vi hadde en fin fem-timers kjøretur ned hit. Jeg møtte manageren, som viste meg rundt på treningsfeltet og stadion, sier Clyne.

– Det første han spurte om var om jeg var klar til å spille. Jeg sa «selvsagt», og kom ikke til å avslå denne muligheten. Jeg har sett mye på hvordan Bournemouth spiller, og det er en lignende spillestil. De har en stor manager, og det oppmuntret meg til å komme hit.

Rett inn på laget

Clyne ble kastet rett inn på laget i cupkampen mot Brighton – før han hadde deltatt på en eneste trening.

– Lørdag var første gang jeg møtte lagkameratene mine. Jeg møtte dem i garderoben, og de ønsket meg velkommen. Jeg kjente en del av dem fra før. Nå håper jeg at jeg kan ta høyrebacken, og spille så mange kamper som mulig.

Eddie Howe var fornøyd med sin debutant, til tross for 1-3 tapet.

– Jeg har knapt sett ham om jeg skal være ærlig. Han stilte til kamp, og spilte. Du kunne ikke se at det var hans første kamp. Jeg hadde ingen bekymringer for ham, og rutinen hans kommer til å bli viktig. Vi ønsker at han skal komme hit og gjøre en god jobb i sin posisjon, og jeg synes han gjorde det.

– Defensivt var han strålende, og når han forstår hvordan laget spiller vil han bli enda bedre.

Bournemouths neste kamp er borte mot Everton på søndag kl. 15.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]