– Det kan ha vært den viktigste taklingen i hans liv

Hektisk Premier League-debut for Rafa.

21. jan 2019 kl 11.53 Einar Kvande

Jürgen Klopp ga Rafael Camacho Premier League-debuten i hektiske sluttminuter mot Crystal Palace, da den unge portugiseren tok plassen til utviste James Milner etter å ha blitt byttet med Mohamed Salah.

På stillingen 4-3 til Liverpool og med bare noen få sekunder igjen å spille av overtiden satte Camacho inn en svært viktig takling mot Wilfried Zaha inne i straffefeltet, og avverget faren for et utligningsmål.

– Jeg sa til ham etterpå at han allerede har gjort den viktigste taklingen i sitt liv, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg er ikke sikker på om han skjønte hva jeg mente. Han så forvirret på meg, men det var en svært viktig takling, legger manageren til.

Offensivt anlagt

Klopp hyller 2000-modellen for hans modne opptreden i de hektiske minuttene ute på Anfield-gresset.

– Han er god i defensive taklinger. Han er en offensiv spiller i hodet, og se hvor våre sidebacker befinner seg mesteparten av tiden. Du trenger disse offensive egenskapene.

– På den annen side vil det være situasjoner hvor du er alene på banen mot en spiller i verdensklasse, som vil forsøke å slå tunnel på deg. Dette var en læreprosess som Robbo gikk gjennom. Han var en fantastisk venstreving, som ble benyttet som sideback, og nå er han sideback. Det er veldig kult.

– Jeg var veldig glad i det øyeblikket jeg så Rafa satte inn den taklingen, men jeg har sett ham gjøre det samme også tidligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]