Dette mener Milner er årets spiller

James Milner har blitt veldig imponert så langt.

15. jan 2019 kl 11.14 Arild Skjæveland

Alisson Becker ble verdens dyreste keeper da Liverpool la 66,8 millioner pund på bordet og sikret seg spilleren fra AS Roma. Det var en tittel han ikke beholdt lenge, etter at Chelsea kjøpte Kepa Arrizabalaga fra Athletic Bilbao for £71,6 millioner.

De helrøde har sluppet inn 10 mål på 22 kamper så langt denne sesongen, og Alisson har holdt nullen i 13 kamper.

En som er veldig imponert, er visekaptein James Milner. Det offisielle Liverpool FC-magasinet ba han om å plukke ut årets spiller så langt.

– Det er vanskelig å kun skulle velge én spiller, for alle i troppen har gjort det så bra – ikke bare de 11 som har startet. Vi har gjort mange endringer i kampene, og en rekke spillere har kommet inn og gjort det bra, sier han ifølge Liverpoolfc.com.

– Den du kan velge er Alisson. Når du kommer til en ny liga er det aldri enkelt. Det er en ny livsstil, og du skal også bli vant med været og slike ting – men han har vært utrolig. Hvordan han oppfører seg, hvor god han er på banen både med beina og redningene han gjør, sier Milner.

– Feil preller av

Milner er spesielt imponert over hvordan han ikke lar feil gå utover selvtilliten og prestasjonene.

– Alle spillere gjør feil, og noen ganger vil du som keeper føle det annerledes fordi deres feil kan føre til mål. Men dersom han gjør en feil, går det ikke inn på ham i det hele, og han beholder selvtilliten og spiller videre som at ingenting har skjedd. Det er så viktig, sier Milner.

– Han har vært utrolig for oss denne sesongen, og jeg tror at han vil bli en stor, stor spiller for oss fremover.

Pepe Reina er den målvakten i Premier League som oftest holdt nullen. Han holdt nullen i 134 av 285 kamper for Liverpool – 47,02 prosent av kampene. Becker har til nå holdt nullen i 59 prosent av sine ligakamper i sin første sesong. Petr Cech har rekorden i en enkeltsesong, med 24 av 38 kamper for Chelsea i 2004/05.

Becker leder kampen om Premier League Golden Glove, med sine 13 clean sheets. Chelseas Kepa Arrizabalaga har holdt nullen 10 ganger, Ederson i City-buret ni ganger og Hugo Lloris åtte ganger. David de Gea i Manchester United-målet er ligaens mest omtalte spiller etter sin gode kamp på Wembley – etter det som var fjerde gang han holdt nullen denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]