– En briljant spiller

Manageren stolte på Fabinho i en uvant posisjon – og ble belønnet med «clean sheet».

13. jan 2019 kl 17.32 Marius Rabben

De lite beleilige skadene i midtforsvaret har tvunget Jürgen Klopp til å eksperimentere med akademispillere og rullere den siste tiden. Fabinho var positiv som stopper sammen med 16-åringen Ki-Jana Hoever i FA-cupexiten mot Wolves, og fikk igjen prøve seg der mot Brighton.

På Amex Stadium startet han sammen med forsvarssjefen Virgil van Dijk, med Joël Matip på benken etter å nylig ha blitt skadefri. Og det brasilianske ankeret, som også har rik erfaring på høyreback, leverte igjen.

– Det ga mening

– Nå er det ganske klart, svarer Klopp på spørsmål om Fabinho kan bekle den rollen videre.

– Han er en briljant spiller, og jeg er glad for at han er i stand til det, sier han.

Nå skal det nevnes at Liverpool dominerte ballinnehavet mot sørkystklubben, slik at det var alt annet enn en typisk forsvarskamp. Men det ble noen tøffe hodedueller mot luftsterke Glenn Murray, og Klopp gir Fabinho godkjent.

– Det er ikke sånn at det kom angrep på løpende bånd fra Brighton. Vi hadde ballen i mesteparten av tiden, så da gir det mening å ha en god fotballspiller i den posisjonen.

Godt fornøyd med det defensive

– Brighton forsøkte å slå de lange ballene mot Murray og rundt ham, noe de forresten gjorde mot Joe Gomez i hjemmekampen også. Men han gjorde det bra i de situasjonene, og med ballen i beina er det krystallklart, sier Klopp.

– Han har en forsvarshjerne og kan bekle flere posisjoner, så det er bra. Vi forsvarte oss godt og visste at dersom vi gjorde en feil bak der, ville Brighton komme tilbake i kampen. Vi er veldig fornøyde med måten vi forsvarte oss på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]