Gini har vært i en lignende situasjon tidligere

Erfaringen fra tiden som PSV-spiller kan komme godt med utover våren.

17. jan 2019 kl 19.32 Einar Kvande

I 2015 vant PSV Eindhoven Eredivisie foran Ajax. Georginio Wijnaldum opplever nå det samme presset som han fikk føle på kroppen som PSV-spiller den gangen.

De siste ti årene har laget som ledet Premier League til jul gått hen og vunnet ligaen, med unntak av Liverpool i 2008/09 og 2013/14. Wijnaldum mener imidlertid ikke at det er noen grunn til å vær defensiv i tankesettet.

– Jeg foretrekker å snakke om kamper

– Jeg tror det vil være dumt å si at vi ikke tror vi kan vinne ligaen. Dersom du spør folk hos Manchester City om de vil bli mestere, vil de svare ja. Det er et dårlig tegn om du svarer nei på et slikt spørsmål. Men vi får se hva som skjer fra nå og frem til sesongslutt, sier Wijnaldum til Sky Sports.

– Vi vil gi alt vi har, forsøke å vinne hver eneste kamp, og se hva det holder til ved sesongslutt. Det er fortsatt lenge til, legger nederlenderen til.

– Jeg foretrekker å snakke om kamper, som den vi har nå mot Crystal Palace, heller enn om ligamesterskapet. Vi ønsker bare å gjøre denne sesongen så god som mulig.

– Vi gir alt i løpet av sesongen, og håper det er nok til å ha suksess. Når sesongen er over ønsker vi å si at vi ga alt for å få den poengsummen vi oppnådde.

Spiller først

Liverpool spiller mot Crystal Palace på lørdag, og det er nesten ett døgn før Manchester City skal i ilden borte mot Huddersfield. Wijnaldum synes det er vanskelig å si om det er en fordel eller en ulempe.

– Jeg hadde en følelse av at det var en fordel å spille først da jeg var i PSV. Det føltes som vi la press på Ajax hver gang vi vant en kamp. Men vi tenkte aldri at vi måtte vinne for å legge press på Ajax. Vi gikk bare ut på banen for å nyte kampen, og prøve å vinne den. Vi vant nesten alle kampene, så det fungerte bra. Vi konsentrerte oss om vår egen kamp. Det er det eneste du kan kontrollere, avslutter midtbanespilleren.

Wijnaldum klaget over et sårt kne etter kampen mot Brighton, og regnes som tvilsom til kampen mot Crystal Palace.

Liverpool - Crystal Palace spilles lørdag kl. 16.00, og sendes ikke direkte på norsk TV. Kampen blir sendt i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]