Palace har tatt poeng mot flere av topplagene

Roy Hodgsons lag kan ta poeng fra de fleste, men sliter med stabiliteten.

17. jan 2019 kl 13.58 Arild Skjæveland

Lørdag kommer Crystal Palace til Anfield i det som blir den 23. serierunden i Premier League. Roy Hodgsons gutter ligger på 14. plass i Premier League, fire poeng over streken.

Denne sesongen har laget vunnet seks kamper, og fire av dem har kommet på bortebane. Palace har vært underdog i sine to siste bortekamper, mot Manchester City og Wolverhampton, men har vunnet begge.

Tar poeng fra de store

Denne sesongen har London-klubben slått Manchester City 3-2 på Etihad, Wolverhampton 2-0 på Molineux og spilt 0-0 på Old Trafford.

De spilte 2-2 hjemme mot Arsenal. Chelsea har vunnet begge sine kamper mot Palace, og Tottenham sin ene.

Det er mot lagene rundt seg på tabellen at Mamadou Sakho og co har slitt mest, og det er grunnen til at de ligger der som de ligger på tabellen.

Liverpool dro til Selhurst Park i andre serierunde og vant 2-0 etter å ha scoret på overtid i begge omganger.

Må passe på Zaha

Wilfried Zaha er Palace sitt fremste angrepsvåpen, og den driblesterke vingen er hovedgrunnen til at Crystal Palace er det laget i Premier League som får flest straffespark.

Det at Liverpool er uten en naturlig høyreback kan være grunn til bekymring – selv om Jürgen Klopp har rutinerte spillere som kan gå inn og gjøre en jobb som vikar.

I 2016/17-sesongen fikk London-klubben 10 straffespark. Liverpool fikk til sammenligning tre.

Denne sesongen har Palace igjen flest, med seks så langt. Det samme tallet som Manchester United go Bournemouth. Liverpool har fått fire straffespark på sine fire siste kamper, og har fått fem totalt denne sesongen.

Liverpool - Crystal Palace spilles lørdag kl. 16.00, og sendes ikke direkte på norsk TV. Kampen blir sendt i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

FARLIG:
FARLIG:  Wilfried Zaha er Palace sitt fremste angrepsvåpen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]