– Jeg visste at jeg kom til å bli brukt som midtstopper

Fabinho fikk tid til å forberede seg før han inntok midtstopperrollen.

17. jan 2019 kl 11.27 Arild Skjæveland

Liverpool har fire midtstoppere i sin førstelagstropp denne sesongen. Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Joel Matip og Joe Gomez, som også kan spille på backene.

I desember pådro både Matip og Gomez seg skader som har holdt dem ute en stund. Matip er nå på vei tilbake, mens Gomez ikke er langt unna.

Fabinho har startet de to siste kampene som midtstopper, selv om en rolle på midtbanen er hans foretrukne rolle. Brasilianeren så det komme.

– For noen uker siden visste jeg at det ville være en mulighet, for vi hadde noen spillere skadet, og hadde bare to friske midtstoppere, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Da Dejan ble skadet, visste jeg at det ville være logisk at jeg spilte i den posisjonen, sier han videre.

Ble brukt der på trening

Fabinho spilte midtstopper allerede i den kampen mot Wolverhampton der Lovren fikk sin lårskade. Han forteller at han ble brukt der på trening.

– Jeg hadde noen treningsøkter i den posisjonen, og det har hjulpet meg med omstillingen og å plukke opp enkelte detaljer ved det. Ting som posisjonering og bevegelse må komme naturlig når du spiller i denne posisjonen.

SOM STOPPER:
SOM STOPPER:  Fabinho har blitt brukt som stopper på trening de siste ukene.

– Når jeg hadde trent på det, gjorde det ting enklere for meg i kamp.

Han synes det gikk bra også mot Wolves, selv om de helrøde tapte den kampen.

– Jeg synes det gikk bra. Jeg hadde bra forståelse med Ki-Jana Hoever, og kommunikasjonen var bra. Når det kom til posisjonering, forbedret jeg meg gjennom kampen, sier han.

Van Dijk er til god hjelp

Liverpool holdt nullen mot Brighton, med Virgil og Fabinho i midtforsvaret.

– I den siste kampen mot Brighton synes jeg at jeg spilte bra. Det hjelper å spille sammen med Van Dijk. Han snakker mye, og guider oss. Han hjalp meg mye. Jeg kommuniserte også bra med Trent og Henderson, som var spillerne som var nærmest meg på banen.

Brighton kom ikke til en eneste avslutning på mål.

– Jeg har ikke spilt så mye i denne posisjonen, men synes jeg fant meg bra til rette. Det er noen ting, som posisjonering, jeg må forbedre meg på. Dersom jeg skal spille mer i denne posisjonen vil jeg forbedre meg på det.

Joel Matip satt på benken mot Brighton og får en full treningsuke før helgens kamp. Trolig vil han gå inn igjen i midtforsvaret mot Palace.

Liverpool - Crystal Palace spilles lørdag kl. 16.00, og sendes ikke direkte på norsk TV. Kampen blir sendt i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]